Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 30°C Még több cikk.

Annó - kiránduljunk együtt a múltba!

Mert régen minden... Milyen volt? Szép? Jó? Könnyebb? Vagy épp ellenkezőleg? Sétáljon velünk a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításán! Minden nap új fotókkal frissítünk!
Sok szeretettel köszöntjük a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében!

A Móra Ferenc Múzeum és a Delmagyar.hu új, közös kezdeményezésének lehetnek szemtanúi. Célunk, hogy a múzeumban megtalálható felmérhetetlen értékű helytörténeti fotógyűjteményből napról napra új képeket mutassunk meg, szélesebbre tárva ezzel a közgyűjtemény kapuit a nagyközönség előtt.

Annó – képek, történetek a múltból, ez az oldal neve.

Annó – képek, történetek a múltból
Kodály Zoltán Szegeden 1953-ban (A Móra Ferenc Múzeum fótógyüjteménye)
Kodály Zoltán Szegeden 1953-ban (A Móra Ferenc Múzeum fótógyüjteménye)
Grosits Gyula vetődik egy SZEAC-Honvéd meccsen (A Móra Ferenc Múzeum fótógyűjteménye)
Grosics Gyula vetődik egy SZEAC-Honvéd meccsen (A Móra Ferenc Múzeum fótógyűjteménye)
Villamos megy át a szegedi belvárosi hídon 1951-ben (A Móra Ferenc Múzeum fótógyűjteménye)
Villamos megy át a szegedi Belvárosi hídon 1951-ben (A Móra Ferenc Múzeum fótógyűjteménye)
Azt nem tudhatjuk, kinek, mit idéz fel a múlt, hiszen városaink múltjában vannak szép, felemelő emlékek, és erőszakosak, tragikusak is. De igyekszünk tárgyilagosan, kiegyensúlyozottan válogatva és pontosan adatolva közreadni a képeket. Érdeklődésünk elsősorban a Dél-Alföld múltjára terjed ki, azon belül azonban mindenre, ami a hétköznapi családi élettől az épített örökségig húzódik.

Nem titkoljuk, szeretnénk, ha a múlt öröksége iránti érdeklődés átterjedne Önre is, kedves Látogató! Oldalunkon lehetőséget talál, hogy családi képtárának régi darabjait elküldje, sőt arra is, hogy a közösségi múlt megőrzése érdekében a maga fizikai valójában is felkínálja régi képeit, tárgyait a Móra Ferenc Múzeumnak.

Reméljük, hogy közös kezdeményezésünk idővel nemcsak a Móra Ferenc Múzeum értékeit osztja meg a látogatóval, hanem közösség is kialakul az Annó körül. Erre szolgál Facebook oldalunk is, amelyet ezúton ajánlunk figyelmébe.

De nemcsak fényképeket lehet itt majd nézegetni, hanem időről időre érdekes történetekkel, évfordulós összeállításokkal is jelentkezünk. Hiszen, hadd beszéljünk haza, anyalapunk, a Délmagyarország már több mint 100 esztendős!

Az Annó oldalon feldolgoztuk mindazokat a fotókat is, amelyeket a szegedi Somogyi-könyvtár szíves hozzájárulásával 2009-ben a Régi Szeged képsorozatokban közöltünk.

Ugorjon tehát vissza velünk a múltba nézzen szét szeretett városában, hogyan nézett ki akár száz évvel ezelőtt, csodálkozzon rá, ki mindenki, ki mindenkivel fordult meg a Tisza partján!

És ami legalább ilyen fontos: várjuk az Önök képeit is, hiszen tudják, régen minden...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élet a halál után: 30 éve avatták szoborrá a 375,551-es gőzmozdonyt

Dél volt, szombat, amikor „az Alföld jellegzetes, technikatörténeti értékű 375-ös gőzmozdonya köztéri felállításának alkalmából" avatóünnepséget tartottak. 30 éve. Tovább olvasom