Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Élet a Marxon

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a Marx téri piacon nézünk szét az 1960-as években. Élmény lesz! Tartsanak velünk: képek annó.

Ami ma elsősorban, zöldség-, gyümölcs-, és élelmiszerpiac, az bizony régen egy „nagy vegyeskereskedés" volt. Gyakorlatilag mindent lehetett kapni, és a jót akart, akkor azt itt vette meg. Elsők képünk a cserépárus portékáiról készült, a másodikon azt figyelhetik meg, hogy itt is macskakő borított mindent, hatalmas útpadkával. Harmadik fotónk szitaárusokat mutat, a negyediken gyékényből készült szatyrokat és falvédőket kínál az asszonyság. Utolsó felvételünk pedig a parkolóban készült, ahol jól megfért egymás mellett a lovasszekér és a motorkerékpár is.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

Olvasóink írták

  • 1. szabójóska 2013. június 13. 11:27
    „A Mars-téren nem volt soha macskakő, hanem sárga keramit tégla, amit fontos személyek a tér átformázása során gondosan elloptak.A közök pedig aszfaltozottak voltak. Amikor vonyítok, hogy miért írnak badarságokat,csak azt szeretném, ha még lenne valaki aki tudná,hol mikor mi volt.De úgy látszik már nincs. Viszont így hiteltelen lesz a közlés.Sajnos a közölt képanyag jó részénél nem pontos a magyarázat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év, öt helyszín, öt fotón

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma 1895-ig megyünk vissza, majd megállunk 1908-ban, 1940-ben, 1960-ban és 1979-ben. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom