Délmagyar logó

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 9°C | 17°C Még több cikk.

Öt pillanat az újjáépülő Szegedről

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a nagy árvíz után küzdelme eredménye látható: öt fotó az épülő szépülő belvárosról. Tartsanak velünk: képek annó.

A Széchenyi téri posta épületét korábban már mutattuk. De nem oldalról. Innen, így talán nem is lehetne ma már fotózni. Második képünkön a mai jogi kari épület látható, toronnyal, városi elemi és polgári leányiskolaként. A harmadik felvételünkön a kiskörút „teteje látható: a mai Dózsa utcai kereszteződésnél építkeznek. Negyedik fotónk meg olyan, mintha háború után készült volna. A pontos helyszínre nem merünk megesküdni, talán a mai Dugonics tér és a körút kereszteződése látható a képen. Ötödik helyszínünk újra a Széchenyi tér, a másik sarok: a bíróság épülete előtt még minden tágas, a fáknak csak a helye volt meg, a villamossínekre meg még nem is gondoltak akkoriban. Pláne nem úgy, ahogy manapság futnak.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háztetők, tornyok és kedves emberek

Régi templomtornyok és cserepek lesznek a főszereplők, a közelmúltból viszont az emberre fókuszálunk, átlagra és ismertre is. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom