Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Sosem látott árvízi képek 1879-ből

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma öt ritka árvízi fotót láthatnak az életéért küzdő Szegedről. Tartsanak velünk: képek annó.

Plohn Illés és Lauscher Lipót számos fotóját közöltük már mi is, és lehetett azokat látni más fórumokon is, ám ma igazi kincsek kerültek elő a Móra Ferenc Múzeumból. Első két képünk az apadó vízről készült a Dugonics téren. Mindkét Plohn-fotón jól látszik, milyen magasan volt a víz azokon a borzalmas napokon. Harmadik fotónk Felsőváros látképe. Itt gyakorlatilag minden ház elpusztult. Negyedik képünk a Széchenyi téren készült: nem a fák kicsik, a víz volt hatalmas! Figyeljék meg a háttérben a házak cseréptetejét nyaldossák a hullámok. Ötödik képünk pedig a Kossuth Lajos sugárúton készült. Csónak nélkül akkor az ember végképp elveszett...

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

Olvasóink írták

 • 3. achilleus 2013. június 17. 18:48
  „2. Alsóváros 2013.06.17. 16:37
  Javaslatom: a szövegközi linkre kattintva megjelenik a kép, alatta - a képsor alatt - a képre vonatkozóan további információk vannak.
  A kép nagyítására: kurzor a képre, egér, jobbklikk, másolás funkció. A kép bemásolása egy powerpointba, nagyítható, kivetítve képtől függően jó felbontású. Akár bemutatóba rendezve el is menthetők.”
 • 2. Alsóváros 2013. június 17. 16:37
  „Két megjegyzés:
  1. A képek mérete egyszerűen kicsi. Ezzel lehetne kezdeni vmit.
  2. Ha oda lenne írva, hogy melyik kép hol készült, informatívabb lenne. Engem érdekelne.”
 • 1. szöszi 2013. június 17. 12:00
  „Hm, igazi Velence volt. Reméljük azért ezt nekünk nem kell sosem átélni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolgozó emberek

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma mi más legyen vasárnap a középpontban, mint a munka?! Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom