Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Üres utak, teli műtermek

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma megint múlt századi műtermi képeken nézhetjük meg az 1910-es és 1920-as évek divatját, legyen szó ruháról vagy éppen frizuráról. Meg mutatunk két utat is, amelyek manapság koránt sem ilyen üresek. Tartsanak velünk: képek annó.

Első képeslapunk a Kossuth sugárutat mutatja. Nem, nem kihalt, 1902-ben ez volt az átlagos forgalom. A képeslap közepén lévő mini vasúti térképet nem tudtuk megfejteni. A második fotó viszont világos: Zombori Ferencre felesége, Hódi Veronika nyugodtan támaszkodhat, mindig, mindenben számíthat urára. Harmadik felvételünk egy év végi osztálykép: vajon miért morcos rajta a srácok többsége? Negyedik képünk egy ifjú párt mutat 1929-ből: Gulyás Ferenc és Balsi Terézia közös életének egyik első fotóját nézhetik meg. Ötödik fotónk ma is Enyedi Zoltáné: néhai kollégánk a 17 emeletes ház tetejéről fotózta az új hidat. Éppen terhelési tesztet végeztek a műtárgy közepén.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdai vegyesvágott

Volt már ilyen, de megunhatatlan: a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma is épületek, portrék, életképek váltogatják egymást. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom