Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Zenészek és mások

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma igazi és álzenészek is láthatók. A szintén zenész viccet nem sütöttük el. Tartsanak velünk: képek annó.

Szentesen készült műtermi képünkről nem derül ki, hogy Bozó Márton és csinos felesége zenélt-e bármikor is, de nekik akkor nem is a muzikalitás volt a fontos: friss házaspárként egyik első közös képüket csináltatták Hegedűs Vilmos fényképésznél. Második fotónkon, viszont már rendes zenészek láthatók: Fricsay Vilmos karmesterrel együtt készülnek rádiófelvételre a Klauzál tér kellős közepén. Harmadik fotónkon a szocializmus végének egyetlen nagy bútorboltja, a Domus szegedi, Dugonics téri épülete látható. Huszonhat évet „bírt ki" bútoráruházként, azóta már „minden" volt benne... Negyedik képünkön harci „zenészek" láthatók. Egyszerre szörnyű és mulatságos látni a vonuló szovjet katonákat, mögöttük a munkásőröket. Egyáltalán nem baj, hogy elmentek, hogy vége annak a korszaknak. Utolsó képünk a nemrég elhunyt politikusé, Horn Gyuláé. Az MSZP elnöke, miniszterelnöke, frakcióvezetője 1992-ben ellenzéki politikusként jött Szegedre és beszélt a Móra Ferenc Múzeum dísztermében.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éljenek a művészetek!

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a művészetekre – zene-, szín- és képzőművészetekre – koncentrálunk. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom