APEH-közlemények

2008.04.09. 18:41

Kikelet Hadművelet: 37 milliós bírság a Dél-Alföldön

37 millió forint értékben szabtak ki mulasztási bírságot az APEH Dél-alföldi Igazgatóságának ellenőrei a Kikelet Hadművelet keretein belül.

A Kikelet Hadművelet alkonyán elmondható, hogy a fokozott média támogatottság ellenére az APEH Dél-alföldi Igazgatóságának ellenőrei a több mint 600 db ellenőrzés során 37 millió forint értékben szabtak ki mulasztási bírságot, valamint 35 üzlet esetében rendelték el azok 12 napra történő lezárását, további két esetben 30 napra rendelték el a fenti intézkedést.

A megemelt bírságszint ellenére az adózók harmadánál a nyugtaadási kötelezettség elmulasztását lehetett megállapítani.

Az ellenőrök a régió egész területén próbáltak jelen lenni a nagyobb városokon át egészen a kisebb településekig, így az akciósorozat keretében több mint 30 településen végeztek vizsgálatot.

Az adóellenőrök egy kecskeméti üzletben próbavásárlást végeztek, amely során az adózó elmulasztott nyugtát kiállítani, amely miatt várhatóan a maximális vagyis 1 millió forintos mulasztási bírság mellett az üzletlezárásra is sor kerül, hiszen 2 éven belül, már a harmadik alkalommal fordult elő nála jogsértés.

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!