APEH-közlemények

2008.04.24. 18:12

Regionális összefogás a feketegazdaság ellen

A feketegazdaság elleni küzdelem összehangolása érdekében együttműködési megállapodást kötöttek Szegeden az APEH, a fogyasztóvédelem, a rendőrség, a munkaügyi és a munkavédelmi felügyelőség, a vám- és pénzügyőrség, az élelmiszerellenőrzési szakhatóság, valamint a népegészségügyi szolgálat regionális vezetői.

Az április 24-én aláírt megállapodás nyomán a jövőben összehangolt, közös ellenőrzési akciókat végeznek a társhatóságok elsősorban piacokon, tömegrendezvényeken és ünnepek alkalmával.

Mindezek során a kereskedelem mellett az élelmiszer forgalmazásra, a közétkeztetésre, a vendéglátásra, az építőiparra, illetve a szezonális mezőgazdasági tevékenységekre, a határ mentén jelentkező áru és munkaerő mozgásra kívánnak koncentrálni. Ugyancsak fontos eleme az együttműködésnek az információátadás.

Az együttműködési megállapodás alapján tehát a jövőben is várhatók a nemrég zárult Kikelet hadművelethez hasonló összehangolt ellenőrzések.

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Dél-alföldi Regionális Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!