ArtStab

2011.05.25. 16:29

A Lábjegyzet színház bemutatja:

A „ Lábjegyzet” színház társulata a 2010/2011 évad végére egy különleges előadással készül. Klasszikus indiai dráma az alapanyag, szép szöveggel, és klasszikus történetvezetéssel.

Időpont: 2011.05.25 20:00
Helyszín: Pinceszínház (Szeged, Dugonics tér)

Olyan értékeket emleget ez a régi indiai történet, amik manapság sokat nem érnek. Fogalmazunk úgy, hogy nem lehet pénzzé tenni őket. Vagy ma már túl sablonosnak tűnnek. Sőt súlytalannak. Feltesszük a kérdést: Vajon valójában tényleg annyira súlytala...nok-e? Egyszerűen: Egy klasszikus india történet elevenedik meg a színpadon, gyönyörű történet Sakuntaláról az álomszép remetelányról, aki szerelmes lesz, és kiderül mennyit ér a szerelme.Az indiai istenek ott pusmognak az emberek feje fölött, hogy azt jószándékból-e az is ki fog derülni.Tudományosan-bonyolultan: Milyen embernek lenni? Mert az emberek férfiak és nők szerelmesek, vágyakoznak, barátságokat kötnek, beszélgetnek, összevesznek, kibékülnek, harcolnak, elbuknak, felkelnek, meghalnak Lám nem olyan egyszerű ez, felsorolva se. És a szerelem az micsoda, és élni az micsoda? Ilyen kérdéseket gyerekek tesznek föl és a filozófusok. Nem kell bebizonyítani senkinek, hogy ezt nemcsak Ők teszik fel maguknak, hanem Te is. Sőt Ön méginkább.

Szereplők:Tóth Szilvia, Végh Emese, Baksán Mónika, Nagy Brigitta, Gyorgyevics Milán, Bács Péter, Alpár Viktor, Nagy Bettina ,Bodnár Dóra,Imre Krisztián

Rendezőasszisztens és súgó: Bitter Csilla Enikő

Rendezte: Varga Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!