Autó

2007.04.24. 16:19

Magára talált a Fiat, sokat várnak az új modellektől

Több mint kétszeresére nőtt a torinói FIAT-csoport adózott eredménye az idei első negyedben, az egy évvel korábbihoz képest. Ennek nyomán a cég korábbi előrejelzése felső értékén várja egész évi adózott eredményét.

Az adózott eredmény 358 millió euró lett az első negyedévben, az egy évvel korábbi 138 millió euró után. A bevételek kilenc százalékkal 13,7 milliárd euróra nőttek. A cég gazdálkodásának fő húzóereje az autórészleg volt, ahol a bevételek több mint tíz százalékkal 6,8 milliárd euróra emelkedtek, valamint a teherautó-gyártás, ahol az egy évvel korábbihoz képest húsz százalékos növekedéssel 2,5 milliárd euró volt a bevétel.

Áttörést ért el tavaly a FIAT-csoport autóipari üzletága: a 2000 óta folyamatos veszteségek után 2006-ban nyereséges lett a nagyszabású átalakításoknak köszönhetően. Az üzemi eredmény 440 millió euró volt, egy évvel korábban még 210 millió eurós veszteséget könyveltek el. Az árbevétel húsz százalékkal 25,6 milliárd euróra emelkedett, az adózott eredmény 291 millió volt, egy évvel korábban 281 millió euró volt a veszteség.

Sokat várnak az új modellektől, egyebek mellett attól az olcsó kisautótól, amelyet az indiai Tatával közösen fognak gyártani, és amelyet 2008-ban terveznek piacra dobni.

K.A.

Címkék#autó
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!