Autó

2007.07.30. 16:19

Érkezik az új Renault Laguna

Júniusban leplezték le az átrajzolt új Renault Lagunát, amelyről a Renault sajtóanyaga állítja: a legmagasabb szintű minőségi elvárások mellett fejlesztették.

Az új Renault Laguna a célja az, hogy szegmensén belül a legjobb 3 modell közé kerüljön a termék- és szolgáltatás-minőség terén. A Laguna átrajzolásakor a Mégane II által kijelölt irányt követték a tervezők, így megjelent az osztott hűtőrács és a lámpák is oválisabb formát kaptak.

Elsősorban a gömbölyűbb formáknak és a lámpatesteknek köszönheti modern megjelenését. Elöl gázkisüléses fényszórók, hátul LED-ek világítanak. A hagyományos bowdenes megoldás helyett az autó rögzítéséhez elég egy kis elektromos kapcsolót meghúzni. A váltó mögött pedig a BMW, Audi és Mercedes modellek tekerős vezérlőjéhez hasonló szerkezetet találunk, amivel a navigációs-rendszert lehet kezelni.

A gyártó szerint az új Laguna már ma olyan jeleket mutat, amelyek az érzékelt minőség terén elvégzett munkáról tanúskodnak, különös tekintettel az anyagok minőségére és az utastér kidolgozására. Az elődjénél tíz centivel hosszabb autó helykínálata is jelentősen megnőtt. Lesz kombi kivitel is, sőt, a francia gyár egy kupé piacra dobását is tervezi.

Egyelőre nem tudni milyen motorok is kerülnek a francia gép orrába, ám valószínűleg a 115 lóerős ezerhatos lesz a leggyengébb, míg a csúcsot a VelSatisban is alkalmazott 3,5 V6-os jelenti 245 lóerős teljesítménnyel. Ezen kívül lesz még 2.0 literes szívó és turbó is.

Az autó a nagyközönség előtt az őszi frankfurti kiállításon jelenik meg.

Címkék#autó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!