Autó

2007.08.24. 16:19

Chrysler and Chery

Két éven belül eláraszthatják az észak-amerikai és az európai piacot az amerikai Chrysler, és a legnagyobb kínai autógyár, a Chery közösen kifejlesztett autói annak a megállapodásnak köszönhetően, amit minap írt alá a két vállalat.

Két éven belül eláraszthatják az észak-amerikai és az európai piacot az amerikai Chrysler, és a legnagyobb kínai autógyár, a Chery közösen kifejlesztett autói annak a megállapodásnak köszönhetően, amit minap írt alá a két vállalat. A gyártási és forgalmazási együttműködés keretében első lépcsőben kisebb városi autókat terveznek gyártani, valószínűleg Dodge márkanéven, de később az együttműködés kiterjedhet más Chrysler modellek gyártására is.

Először Latin-Amerikában és Kelet-Európában jelenhetnek meg az autók, várhatóan egy éven belül, majd két-két és fél éven belül az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában is kapható lesz a Chery.

Ez az első alkalom, hogy egy jelentős amerikai autóipari csoport Kínában gyártatja a világpiacra szánt modelljeit. A Chrysler már régóta keresett kínai partnert egy kis autó gyártásához, mivel az Egyesült Államokban való összeszerelés nem lenne jövedelmező a magas munka- és egyéb költségek miatt. A Chery saját márkájú autóit már 20 országba exportálja főként Dél-Kelet-Ázsiába, Afrikába és a Közel-Keletre, az Egyesült Államokban és Európában azonban eddig nem sok sikerrel járt.

Ugyanakkor az Európába ugyancsak betörni akaró másik kínai autógyár, a Brilliance egyik modelljét éppen a nemrégiben vonták vissza a piacról Belgiumban a lesújtó törési tesztek miatt. Európa más országaiban egyelőre folytatódik az értékesítés.

Címkék#autó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!