Autó

2008.01.23. 19:04

BMW-premierek Detroitban

A BMW Detroitban, az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállítás (NAIAS) alkalmával két izgalmas premierrel szolgál. A január 27-ig látogatható kiállításon első alkalommal mutatja be a BMW X6, illetve a BMW 1-es Cabrio sorozatát.

K. A.

A BMW X6 a világ első Sport Activity Coupé modellje. E sportosan elegáns karakterű négyajtós modell ötvözi a kupék kiemelkedő menetdinamikai tulajdonságait az X-modellek terepes adottságaival. Az 1-es Cabrio szintén új távlatokat nyit, ugyanis a BMW kabriók jellegzetes, a napfénnyel és a friss levegővel közvetlen kapcsolatot képviselő „Open-Air" karakterét először kínálja az alsó középkategóriában.


A BMW a 2008-as NAIAS alakalmával emellett a hajtástechnikák területének aktuális fejlesztéseire, illetve jövőbemutató koncepcióra összpontosít. A vállalat Detroitban jelenti be a BMW dízelmotorjainak az Amerikai Egyesült Államok, valamint Kanada piacaira történő bevezetését. A BluePerformance koncepcióval kiegészülő BMW AdvancedDiesel már 2008-ban két BMW modellben is megjelenik: a BMW X5 3.0sd és a BMW 335d kínálatában. Az e modellekben szereplő, a világszerte egyedülálló Vezérelt töltésű ikerturbóval (Variable Twin Turbo; VTT) szerelt, 3,0 literes és 265 lóerős soros, hathengeres aggregát jelenleg a világ legsportosabb dízelmotorjának számít.


A széndioxid kibocsátásának mérséklése terén 1990 és 2005 között a BMW produkálta a legnagyobb fejlődést az USA piacán képviselt márkák közül.

E stratégia további fontos építőeleme a korszerű hajtástechnika, amit a BMW ugyancsak a 2008-as NAIAS alkalmával a BMW Concept X6 formájában mutat be. A teljes hibrid technikával kialakított X6 tanulmánymodell új perspektívát nyit a belsőégésű motor és az elektromos hajtás kombinációjában. A korábbi ilyen jellegű járművektől eltérően ugyanis a BMW első hibridmodelljében a márkára oly jellemző sportosság is maradéktalanul megjelenhet, miközben az elektromos hajtás kínálta gazdaságossági előnyök nemcsak a városi forgalomban, hanem magasabb sebességek mellett is jól kihasználhatók.


A Detroitban szintén kiállított BMW Hydrogen 7 azonban még egy lépéssel tovább is megy. A hidrogénhajtású luxuslimuzin olyan jövőbeni technikát hordoz, amely már napjainkban, többek között az Egyesült Államokban is bizonyította mindennapos alkalmazhatóságát.

Címkék#autó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!