Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A ©koda bemutatja a szériaközeli MissionL-t

A ©koda új kompakt limuzinja a márka nemzetközi piacokra szánt immár hatodik modellje. Bemutatásával egy időben indul az átfogó modelloffenzíva, a cseh gyártó értékesítése a tervek szerint 2018-ra legalább évi 1,5 millió járműre bővül.

MissionL tanulmánymodellje világpremierjével lép a nagyközönség elé a ©koda a Frankfurti Autószalonon. A márka új kompakt limuzinja szériaközeli tanulmányának bemutatkozása mellett kezdetét veszi a cseh gyártó elkövetkező évekre szóló nagyszabású termékoffenzívája is.


Az új limuzin – a megfelelő regionális módosításokkal – a márka immár hatodik modellsorozataként jelenhet meg Európa, Oroszország és Kína piacain, de a tervekben egy indiai piacra szánt változat is szerepel. Ezzel a ©koda a nagyjából egy esztendeje meghirdetett, s 2018-ig szóló nemzetközi növekedési stratégiáját folytatja. A cseh gyártó ennek szellemében 2018-ra legalább kétszeresére, évi 1,5 millió darabra kívánja bővíteni értékesítését.

– A MissionL konkrét kitekintés új kompakt limuzinunkra, pontosan jelezve, milyen irányban kívánunk továbbhaladni. Hatodik modellsorozatunk termékoffenzívánk alapvető eleme – hangsúlyozta Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, a ©koda igazgatótanácsának elnöke. „A frankfurti világpremier jól mutatja: a ©koda továbbra is teljes gázzal halad. Az elkövetkező évek során átlagosan hathavonta tervezünk egy-egy új modellel megjelenni a piacon."


A cseh gyártó mindenekelőtt Kína, Oroszország és India feltörekvő piacain kívánja jelentősen növelni értékesítését, amelynek érdekében jelentősen bővíti nemzetközi gyártókapacitását. Indiában még az idén kezdetét veszi az új kompakt limuzin gyártása, amely Kínában 2013-tól gördülhet le a szerelőszalagról, de 2013 közepétől – ugyancsak a shanghai Volkswagennel közösen – a Yeti is itt készül majd. A Volkswagen Konszern és az orosz GAZ Csoport közötti együttműködés keretében a Yeti kompakt SUV-modell 2012 végétől a GAZ Nyizsnyij Novgorod-i üzeméből érkezik az orosz piacra.

Mindemellett az európai és a márka hazai, azaz cseh piaca is középpontban áll: székhelyén, Mladá Boleslavban a ©koda a jövőben Fabia és Octavia modelljei mellett egy harmadik sorozat tagjait is készíti majd, ennek megfelelően bővítve gyártókapacitását. Az észak-bohémiai Vrchlabíban működő gyára 2012 végétől a DQ200 kettős tengelykapcsolós automata sebességváltókat gyártja a Volkswagen konszern számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világpremier az új Hyundai i30

A Hyundai a 2011-es Frankfurti Autószalonra időzített, világpremierjét megelőzően nyilvánosságra hozta az új generációs i30-ról készült első fényképet. Tovább olvasom