Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Egy korszak vége: nem gyártanak többé Volkswagen Bogarat

Egy korszak vége: nem gyártanak többé Volkswagen Bogaratkép: Joe Heidt Motors
"A Bogár gyártásának befejezése három modellgeneráció után és hét évtized elteltével minden bizonnyal mély nyomot hagy a modell rajongói táborában"
A Volkswagen a jövő év nyarán leállítja a kultikus "Käfer" (Bogár) utódjának, a kilencvenes évek óta forgalmazott VW Beetle gyártását, hogy minden meglévő kapacitását a SUV-modellek gyártására összpontosíthassa - jelentette be pénteken a Volkswagen amerikai érdekeltsége az Egyesült Államokban.

Mielőtt azonban jövő júliusban a VW Beetle utolsó példányai legördülnének a mexikói Puebla üzem szerelőszalagjairól, az idén még két speciális modellszériát bocsát ki belőle a Volkswagen.

A vásárlói preferenciákhoz jobban igazodva a Volkswagen a jövőben a SUV-modellek előállítására kívánja fókuszálni meglévő gyártási kapacitását. Az Egyesült Államokban pedig elsősorban családi autókból és elektromos modellekből állítja össze termékpalettáját a Volkswagen. Az amerikai piacon Bug-nak becézett modell pedig ebbe már nem igazán illik bele.

Tavaly 15 ezer VW Bogár készült el Mexikóban.

A Bogár gyártásának befejezése három modellgeneráció után és hét évtized elteltével minden bizonnyal mély nyomot hagy a modell rajongói táborában.

- mondta Hinrich Woebcken, a Volkswagen észak-amerikai érdekeltségének az igazgatója.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 kilométert előre lát: Szegeden járt a két új Lexus - fotó

10 kilométert előre lát: Szegeden járt a két új Lexus - fotó
Hétfő délután Szegeden járt a Lexus márka két újdonsága, az ES limuzin és az UX szabadidő-autó. Tovább olvasom