Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Figyelem! Csütörtök éjfélig érvényes a tavalyi sztrádamatrica

Már csak csütörtök éjfélig lehet jogszerűen közlekedni a magyarországi útdíjköteles autópályákon és autóutakon a tavalyi sztrádamatricákkal.
Január 31-én lejárnak a 2018-as éves autópálya-matricák, amelyekkel már csak csütörtök éjfélig lehet jogszerűen közlekedni a magyarországi útdíjköteles autópályákon és autóutakon. Ez több mint 2,3 millió országos és megyei e-matricát érint.

Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, az új éves e-matricák az ország több mint kétezer pontján megvásárolhatók. Ezenfelül interneten és mobiltelefonnal, sms-ben vagy telefonos alkalmazáson keresztül is elérhetők.

Az országos éves matrica ára 2012 óta, a megyei matricák ára pedig 2015-ös bevezetésük óta nem változott. A D1 kategóriába sorolt gépjárműveknél – idetartoznak a motorkerékpárok, a személyautók és azok pótkocsijai – az éves országos matrica ára 42 ezer 980, a megyeié 5000 forint.
 

A szegedi, Csongrád megyei autós a Bács-Kiskun és a Pest megyei jogosultsággal 15 ezer forintért egész évben annyiszor gurul fel a székesfővárosba, ahányszor akar.

A nagycsaládosok részleges díjmentességre jogosultak, ám a kedvezményes e-matrica vásárlásához minden év január 31-ig be kell jelenteniük autójukat a közlekedési igazgatósági hatóság nyilvántartásába.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A telekocsizóknak köszönhető egy újfajta autó születése

A telekocsizóknak köszönhető egy újfajta autó születése
A telekocsi szolgáltatások iránti növekvő kereslettel egy új járműkategória van születőben: olyan… Tovább olvasom