Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

SíszezON: Így készítsük fel autónkat a síszezonra

Már a kikapcsolódni és síelni vágyók százai indultak meg a síparadicsomok felé.
Ilyenkor van, hogy több száz kilométert is megteszünk autóval a csúszós utakon. Érdemes alaposan felkészülni. Íme néhány tipp a megfelelő felkészültséghez a life magazintól.

 1. Mindenképpen vigyük szervizbe az autót a nagy út előtt.
  Fontos, hogy megfelelő műszaki állapotban legyen az autónk. Hogy mi a meffelelő műszaki állapot, azt a legjobb, ha a szakember dönti el.
 2. Legyen az autón téli gumi, a csomagtartóban pedig hólánc.
  Számíthatunk rá, hogy ha síparadicsom felé utazunk, ott bizony lesz hó is. A nagy hó néha a hagyományos téli guminak is kihívást jelent, ráadásul Ausztriában és Szlovéniában kötelező is.
 3. Ellenőrizzünk még néhány beállítást.
  Az akkumulátort és a hűtőfolyadékot érdemes még ellenőrizni, hiszen ha állunk az autóval, fontos, hogy a fűtés se álljon le, és az elektronika is megfelelő energiához jusson.
 4. Ezt vigyük magunkkal!
  A csomagtartóban a kötelező izzókészlet, pótkerék, láthatósági mellény és elsősegély doboz mellett jó, ha van emelőkészlet, kerékkulcs, zseblámpa, tartalék takarók. Egy váratlan helyzetben ezek nagyon jól jöhetnek.
 5. Így közlekedjünk!
  Mindenképpen közlekedjünk szabályosan, kössük be a biztonsági övet, hiszen senki sem szeretne külföldről egy pár száz eurós büntetéssel hazatérni. Ha pedig önhibánkon kívül valami baj történne, jó, ha kéznél van az assistance szolgáltató telefonszáma.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elektromos autók visszatértek a versenypályára

Az elektromos autók visszatértek a versenypályára
Az új technológiáknak köszönhetően az elektromos autók - múltbéli örökségüknek megfelelően - ismét… Tovább olvasom