Bács-Kiskun hírek

2011.07.29. 12:31

Karókkal vertek halálra két férfit Hangácson: lezárult a nyomozás

A karókkal felfegyverkezett csoport tagjai egy 39 és 31 éves férfit vertek halálra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást és több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldi meg az iratokat a megyei főügyészségnek a hangácsi pincesoron másfél évvel ezelőtt történt kettős emberölés ügyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Gaskó Bertalan elmondta: tavaly január 29-én este egy fiatalokból álló társaság a hangácsi pincesoron szórakozott, ahol nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztottak, majd éjfél körül úgy döntöttek, a szomszédos településre mennek, ott folytatják csapatuk egyik tagjának születésnapi ünneplését.

A pincesorról ebben az időszakban néhányan bementek a faluba, hogy ott autóba szálljanak, mindeközben hangosan énekeltek, kiabáltak, és szidalmazták a közelben lakó későbbi sértetteket. A társaság egyik tagja az eset során a kerítéskapuba is belerúgott, a léc is összetört.

A kiabálásra és provokációra a háziak kijöttek, verekedés támadt a két csoport tagjai között. Az időközben karókkal felfegyverkező csoport tagjai olyan súlyosan bántalmazták a házból kijövő 39 és 31 éves férfiakat, hogy azok a helyszínen életüket vesztették. A verekedésben további hat ember szenvedett könnyebb sérüléseket.

A bűncselekmény elkövetésének napján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi őrizetbe vett öt - 19 és 27 év közötti - helyi férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak voltak a több emberen történő emberölés elkövetésével. Az eljárásba a nyomozóhatóság egyebek mellett igazságügyi genetikai szakértőt is bevont.

Az öt gyanúsított jelenleg is előzetes letartóztatásban van. Az ügyben indított nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal küldi meg az ügyészségnek - ismertette a részleteket a szóvivő.

Megjegyezte: a Büntető törvénykönyv (Btk.) szerint a büntetés tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberölést különös kegyetlenséggel, vagy több emberen követik el.

Címkék#gyilkosság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!