Hallgassa élőben!

Csongrád-Csanád Megye

Csongrád-Csanád megye
Megannyi egyedülálló természeti látnivaló

A Magazin

Szponzorált tartalom
Szentes folyékony kincse a termálvíz
A Kurca-parti város egészségturizmusa a termálvízen alapszik. A Termál Gyógyfürdő és a Szentesi Sport- és Üdülőközpont szolgáltatásai nemcsak a gyógyulást, hanem az aktív kikapcsolódás lehetőségét is nyújtják.
Szponzorált tartalom
Hív a Hagymatikum, vár Makó
A makói Hagymatikum fürdő a hazai idegenforgalom egyik meglepetése, amely egyre népszerűbb. Most éppen bővítik, de ettől függetlenül szinte teljes egészében működik. És ha már itt jár valaki, érdemes időt szánni a városra is.
mártély
Lásd meg a természet dél-alföldi kincseit! – A Mártélyi Holt-Tisza
A 19. századi folyószabályozással kialakult sajátos ártéri növény- és állatvilág számtalan titkot rejt. Mártély és az ottani holtág az épített örökség és a természet közelségének különleges hangulatát kínálja.
Szponzorált tartalom
CsongRÁD vár
Pezsgő kulturális élet, gyógyvizek, remek borok, skanzenhangulatú óváros és tengerpart az Alföldön: ahhoz, hogy mindezt átéljük, nem szükséges egy hosszabb körutazásra indulni, elég, ha csak Csongrádra látogatunk. Ez az a város, ahol megfér egymás mellett a tradíció és az innováció, a nádfedeles házak és az üvegbeton.
békés
Ismerje meg a Körösök magával ragadó világát
Az aktív turizmus kedvelői számára remek helyszínt jelent Békés, ahol egymás közelében található a kishajókikötő és a különleges természeti környezetben fekvő Dánfoki Üdülőközpont. Vízi, kerékpáros és gyalogos túrák kiindulópontja lehet ez a terület.
Szponzorált tartalom
A természetbe hív a Körös-Maros Nemzeti Park
Ha túzok, akkor Dévaványa! Európa legnagyobb testtömegű röpképes madara a magyar puszta és a Körös-Maros Nemzeti Park emblematikus faja. Magyarországon testközelből csak itt, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban találkozhatnak vele vendégeink.
békéscsaba
Öt tipp a túrázásra Békéscsaba környékén
A jó idő beköszöntével egyre többen vágynak a természetbe, és a kikapcsolódáshoz a közép-békési térség természeti adottságai pont ideálisak.
Szponzorált tartalom
Gyomaendrőd a Körösök ölelésében
A fürdő és egészségturizmus mellett több olyan turisztikai terméket is említhetünk a Dél-alföldi kisvárosban, amelyek alkalmasak vendégek élményeinek bővítésére. Turizmusának alapjait a táj természeti és kulturális értékei teremtik meg. A több napos tartózkodást magánszálláshelyek, panziók segítik. A településen átfolyó Hármas-Körös mellett 16 holtág vizén jelentős a horgászturizmus.

Bács-Kiskun Megye

Kecskemét
Hírös város az Alföld szívében
baja
Baja, a halászlé fővárosa
Baja turisztikai célpontként értékes eleme az országnak és Bács-Kiskun megyének. Minőségi élményben lehet része az ide látogatóknak, számos csoda várja a kirándulókat a városban.
kiskunhalas
A halasi csipke otthona
A régmúlt értékei és a 21. század lendülete jól megfér egymás mellett Kiskunhalason.
kiskunfélegyháza
Modern városközpont évszázados épületekkel
Kiskunfélegyháza az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül, így mára egy 21. századi modern városközponttal várja a látogatókat.
kalocsa
Ezer év történelmét idézi Kalocsa központja
A barokk stílusú egyházi épületegyüttesek új fényben ragyognak Kalocsán.