Szponzorált tartalom

2021.06.19. 13:15

Színezd újra a Cervinus Teátrummal

A már hagyományosnak tekinthető Zenepavilon és a Cervinus Fesztivál is szórakoztatja idén nyáron a szarvasiakat és a településre érkező turistákat. A két rendezvény összesen két hónapon keresztül kínál színes programot a kultúra szerelmeseinek.

Az idei Zenepavilon nyitónapja június 18-án volt Szarvason, fellépői pedig egészen augusztus 19-ig szórakoztatják majd az érdeklődőket – tudtuk meg Csasztvan Andrástól, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatójától. Elmondta, a hatvan nap minden estéjére terveznek valamilyen programot a helyszínre. A rendezvénysorozat lényege, hogy a városban működő amatőr művészeti csoportok, vagy zeneiskolai tanárok és azok növendékei olyan teret kapjanak, ahol bemutathatják tudásukat. Hozzátette, ezen események kamara létszám mellett zajlanak, minden korosztály számára a gyerekektől egészen az idősekig. Elárulta, a Cervinus nem csupán egy estés programokkal várja a szarvasiakat és környékbelieket, hiszen számos nyári gyermek tábor is tartozik repertoárjukba. Végül megtudtuk, természetesen a szeptemberi Szilvanapokra is készülnek, annak megtartása azonban az aktuális vírushelyzettől függ majd.

Ebben az évben jubilál a Cervinus Művészeti Fesztivál, hiszen tizedjére szervezik meg Szarvason – árulta el dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója. Hangsúlyozta, a július 14-től két héten át tartó rendezvény összeállításakor idén is minden generációra gondoltak, a közönséget különböző műfajokkal várják a prózától a vígjátékon át egészen a táncszínházig. Hozzátette, a műsorok java családi programnak mondható, és természetesen ingyenes, valamint belépőjegyes előadások is lesznek közöttük, hogy mindenki eljuthasson a Vízi Színházba. Idei látványos nyitóestjük Az éjszaka színei címet kapta, amiben szerepel majd többek közt musical, operett és opera is.

 

Majd július 27-ig színesíti a fesztivált például a Karinthy korzó, Boronyák Gergely és Timkó János önálló estje, Varidance: Kármen című táncszínháza, Frederick Stroppel: Sors bolondjai című vígjátékja, a Bűvös tojás táncmesejáték, a Szlovák est, Maugham-Nádas-Szenes: Imádok férjhez menni című zenés vígjátéka, Felolvasóest, valamint Dickens – Belinszki – Gulyás – Tatár – Varga Twist Olivér musicalje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!