Békéscsaba hírek

2009.07.01. 18:07

Több MDF szervezet megszűnt Békés megyében

Békéscsaba - Megszűnt az MDF békéscsabai, gyulai és a mezőkovácsházi szervezete, miután szerdán - egy ember kivételével - ezek teljes tagsága kilépett a pártból. Ezt az érintett alapszervezetek képviselői jelentették be.

Békés megyében így csak Orosházán és Csorváson maradt tagszervezete az MDF-nek. Lemondott a párt megyei elnöke és a 12 tagú Békés megyei választmány öt tagja is. Döntésüket azzal indokolták, hogy vállalhatatlan számukra az MDF politikája.

"Egy folyamat végére jutottunk" - ezt mondta szerdai sajtótájékoztatóján Takács Péter, az MDF békés megyei szervezetének volt elnöke Békéscsabán, aki egyben azt is bejelentette: minden tisztségéről lemond a pártban, és kilép az MDF-ből. Hozzá hasonlóan a teljes békéscsabai szervezet - egy ember kivételével - megszüntette tagságát, a mezőkovácsházi és a gyulai MDF-szervezetből ugyancsak kiléptek a tagok. Takács Péter elmondta, hogy 2006 után olyan pályára került az MDF, amellyel már nem tudnak azonosulni.

Takács Péter bírálta Dávid Ibolya pártelnököt. Úgy fogalmazott: az MDF 5 százalékról 5 év alatt eljutott 5 százalékra, ami nem siker, hiszen egy konzekvensen politizáló ellenzéki pártnak egy erős középpárti státuszt kellett volna elfoglalnia, és ehhez szerinte minden adott volt az elmúlt években. A Gyurcsány-kormány megbukott, az MSZP kisebbségi kormányzásra kényszerült, az SZDSZ pedig a felbomlás szélére került, ezt azonban az MDF elnöke és más vezetői nem tudták kihasználni - tette hozzá.

Takács Péter kritikával illette Bokros Lajos szerepeltetését is a pártban. Úgy fogalmazott: Bokros Lajos "idegen alomból való", korábbi politikai tevékenysége teljesen ellentétben áll azokkal a politikával, amit az MDF-nek képviselnie kellene.

Takács Péter bírálta az MDF legutóbbi országos gyűlésén történteket is. Mint mondta: az MDF rendszerváltó hagyományaival teljesen ellentétes volt már az is, hogy a küldöttek csak többszöri ellenőrzés után léphettek be. Szerinte megengedhetetlen, hogy Bokros Lajos felszólalhatott a gyűlésen.

Rozsos Sándor, a gyulai szervezet ugyancsak távozó elnöke elmondta: bízott abban, hogy változik az MDF politikája, de úgy látja, hogy ez nem teljesült. Mint fogalmazott: megélhetési politizálásába ment át az MDF, amit már nem lehet vállalni. Gyulán 21 éve alakult az MDF helyi szervezete, 150 taggal, később ennek 10 százalékára csökkent a létszám, és most megszűnt, mivel mindenki kilépett.

Az MDF-et elhagyók elmondták: nem volt könnyű a döntés, hiszen mindannyian 15-20 éve tagjai a pártnak, többen a Békés megyei helyi szervezetek alapítói is.

Címkék#MDF
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!