Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Állati tetemek a raktérben: lopott vadhússal üzletelt a Békés megyei vadász - fotó

Sajátjaként rendelkezett egy vadásztársaság vadászmestere több állattal, amelyeket egy bejelentett vadászaton lőttek ki. A vadhúst egy ismerősének adta el. A vadász és a vevő ellen is büntetőeljárás indult.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei október 22-én, Füzesgyarmaton ellenőrzitek egy kisteherautót és annak vezetőjét. A jármű átvizsgálásakor a raktérben hét állati tetemet találtak. A gépkocsi vezetője négy állat eredetét tudta igazolni, egy dám bika és két őz dokumentumai azonban hiányoztak. A férfi elmondta, hogy a vadakat a helyi vadásztársaság megbízásából szállítja el. A rendőrök felkeresték a társaság fővadászát, aki viszont azt állította, hogy négy állatot pakoltak fel a kocsira, ezekről szállítólevél is készült - írta a police.hu.
 

Fotó forrása: police.hu
Fotó forrása: police.hu

Az igazoltatott férfi ekkor elmondta a rendőröknek, hogy a másik hármat régi ismerősétől, egy vadászmestertől vásárolta. Azzal is tisztában volt, hogy az állatok lopottak.

A nyomozók kihallgatták a vadászmestert is, aki nem tagadta, hogy megkárosította a vadásztársaságot. Elmondta, hogy egy német férfival vadászott, akivel többször is kimentek területre, ezeket az alkalmakat mindig be is jelentette. Az utolsó alkalommal több vadat ejtettek el, nem tudták egy fuvarral beszállítani az állatokat a vadásztársasághoz. Egy dám bikáért és két őzért később ő ment vissza, de azokat nem adta le, hanem hazavitte és eladta ismerősének.

A vadász ellen lopás, a tőle vásárló férfi ellen pedig orgazdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportpályán mentett életet a rendőr

Sportpályán mentett életet a rendőr
Rosszul lett egy férfi Orosházán, az egyik sportpályán: leállt a légzése és a keringése is. Egy ott… Tovább olvasom