Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Lakásmaffiára csaptak le Szarvason

Szarvas - Kommandósok bevetésével egyszerre hét helyszínen, Szarvason és Kunszentmártonban tartottak házkutatást a Békés megyei rendőrök olyan személyeknél, akik a gyanú szerint ingatlanjaik eladására kényszerítettek több elesett embert - közölte a rendőrség sajtótájékoztatón szerdán Békéscsabán.
Kis Péter, a megyei főkapitányság bűnügyi vezetője elmondta: a kedd hajnali egyidejű házkutatásokat követően hét, zömében szarvasi illetőségű személy ellen folytatnak eljárást csalás, személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt.

A rendőri akciót követően egyelőre három személyt hallgattak ki, s kettőjüket, közülük egy szarvasi ügyvédet őrizetbe vettek.

Tájékoztatása szerint a nyomozás még 2008 végén, illetve 2009 elején, feljelentések alapján indult. A most eljárás alá vont személyek ugyanis egzisztenciális gondokkal, általában szenvedélybetegségekkel is küzdő embereket arra vettek rá, hogy egy ügyvédi iroda közbeiktatásával, de szándékuktól eltérően, eladják ingatlanjukat. A sértettek elmondása szerint olyan tartalmú dokumentumokat írattak alá az esetenként még meg is fenyegetett, vagy leitatott "eladókkal", melyben a szerződésben írt vételárat már korában kifizették.

A gyanúsítottak mindemellett hamis okiratokat, jellemzően munkáltatói igazolásokat is beszereztek a sértettek számára, és ezek alapján a nevükben vettek fel készpénz kölcsönt, vagy áruhiteleket.

A már kihallgatottakkal összesen 22 bűncselekmény megalapozott gyanúját közölték. A házkutatásokon talált okiratok és egyéb tárgyak lefoglalása alapján nem zárható ki, hogy további gyanúsításokra is sor kerül az ügyben.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2010. április 18. 19:21
    „TÖRVNYCSINÁLÓK., nem alkotók! Ezért kell KÖTELEZŐ ÜGYVÉDI közreműködés ?? A világ legnagyobb szélhámosai. Akinek nem inge.....”
  • 1. dodó 2010. március 17. 17:20
    „Cigánybűnözők, és a pénzért mindenre képes jellemtelen bűnöző ügyvédek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testének 70 százaléka megégett egy 5 éves kisfiúnak

Súlyos, életveszélyes állapotban szállított egy megégett gyermeket mentőhelikopter Gádorosról a fővárosba. Tovább olvasom