Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

100 milliós rablás

Mintegy 100 millió forintot zsákmányoltak azok a rablók, akik a fővárosi MOM Park előtt lefegyvereztek és kiraboltak egy pénzkísérőt hétfőn reggel; az egyik támadó feltehetően súlyosan megsérült, amikor egyikük menekülésre használt járművére korábban több lövést is leadott egy biztonsági őr.
A XII. kerületi bevásárlóközpontba az aznapra szükséges készpénzt szállította ki a reggeli órákban két biztonsági őr, majd egyikük elindult a pénzzel az üzletbe, de a bejáratnál két fegyveres megtámadta. A támadók a pénzt tartalmazó táskát és a fegyverét elvették a biztonsági őrtől, majd egyikük gyalogosan, a másikuk pedig autóval elmenekült. A menekülő autóra a másik biztonsági őr több célzott lövést is leadott, s eltalálta a gépkocsit, azonban a rabló elmenekült. A gépkocsi kevéssel 11 óra előtt megkerült, utasterében vérnyomokat találtak.
Az MTI információja szerint az autóval menekülő támadó valószínűleg súlyos sérülést szenvedett, mert az egyik lövés során a lövedék áthatolt az üléstámlán, és a férfit a hátán megsebesítette, míg a gyalogosan menekülő rabló később autóba szállt, s valószínűleg másik társával együtt menekült el a helyszínről.
A BRFK szóvivője az MTI-nek délután azt mondta: a hátrahagyott gépkocsiban olyan nyomokat találtak, amelyek arra utalnak, hogy az egyik elkövető megsérült, vélhetően lövés érte. Arra kérik a rendelőket, kórházakat, gyógyszertárakat, hogy ha ilyen jellegű sérüléssel bárki jelentkezne, azonnal értesítsék a rendőrséget.
Meg nem erősített információk szerint a támadást nem kettő, hanem négy férfi, két gépkocsival hajtotta végre, és a rablás során mintegy 80 millió forintot és 20 millió forintnyi valutát zsákmányoltak.
A rendőrség késő esti információi szerint az elkövetők ketten voltak, és egy gépkocsit használtak. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsapolják a beszállítókat

A multik a beszállítóknak csak azt követően fizetnek, hogy a járandóságból levonják maguknak a… Tovább olvasom