Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

10 regény, amely bejön a csajoknak

Hol volt, hol nem volt, a nőket egy évszázada karosszékhez szögezte a könyv.
A fantáziájukban elevenedett meg mindaz, amit napjainkban a képernyők mondhatni egyeduralkodóként birtokolnak. Az interneten és ’Tele Vízión’ (azaz fikciókon) túl, a hölgyek körében virágkorukat élik a női magazinok is. De a különböző fantázianevekkel ellátott bulvár lapok sem porosodnak a trafikban. Ezzel ki is merült az érdeklődésünk és boldogan élünk, míg meg nem halunk…

Vagy inkább félemberként? A klasszikus és kortárs regényírók ugyanis, nem meredtek zavartan a fehér lapra. Műveik nem csak ismeretszerzés céljából hasznosak, hanem utánozhatatlan módon szórakoztatnak és tanítanak. A könyvforgatás sajnos manapság ritka tevékenységnek számít. Nos, a következő regények sorai közül garantáltan ránk mosolyog majd az érdeklődés:

Iván Kati: Chat-csaták

Egy igazi XXI. századi randiforma bemutatása, melynek színtere az internet. Nem vitatható, közönségsikerre van ítélve. Az írónő net-regényének középpontjában a párkeresés áll. A szereplők e-mailjeiből és chat beszélgetéseiből meglepő happy end bontakozik ki. Merész szavak, erotikus bókok, vicces fordulatok tetten érése a világhálón! Érdemes elolvasni.

Bernard Schlink: A felolvasó

Közel hétmillió példányban kelt el, harminchét nyelven. Filmváltozata jelenleg a hazai mozikban is rendre besöpri az elismeréseket. A regény története a második világháború utáni Németországban játszódik. Egy kamasz fiú, és egy nála kétszer idősebb nő felkavaró viszonyán keresztül mutatja be a generációk közti ellentmondásokat. Szenvedély, történelem, lehengerlő sztori. A mű olvastatja magát, úgyhogy vigyázz , el ne késs a randiról…

Annie Gracie: Tudorok

VIII. Henrik modern nyelven szólva, nem volt egy álom pasi. Annie Gracie nem csak a nagy uralkodót mutatja be regényében, hanem Henrik élvhajhász oldaláról is átfogó képet ad. Szeretők, talpnyalók, uralkodók cselszövésekkel és humorral kevert históriája. Avagy, hogyan képes beleszólni a szerelem a politikába… Vajon Henrik az országát is odaadná egy nőért?

Jennifer Cruise: Isten hozott Kísértésben

Ez az imádni való történet tavaly nyáron jelent meg a boltokban. Sophie filmet forgat, Phin polgármester Kísértés városában. Szerelmesek lesznek egymásba, na de milyen áron!? Pornóvá fajul a forgatás, zsarolások és gyilkosságok hálózzák be a kapcsolatot. Forró szex, egyre több baj és még több szex… Elszabadul a pokol, garantáltan nem fogsz unatkozni.

Kosztolányi Dezső: Édes Anna

Az egyik kedvenc magyar klasszikus sem maradhat ki a regények közül. A művet a Nyugat közölte 1926-ban és még 2009-ben is szívesen olvassuk. Mi több, igényeljük a társadalom és az emberi viszonyok efféle bemutatását. A megalázottság korhű ábrázolása, a szeretet és irgalom élménye rabul ejti az olvasót. Édes Anna története arra tanít, hogy emberként is lehet élni. Legalábbis kellene. A leírás minősége pedig olyan rendkívüli, ahogyan azt csak Kosztolányi tudta papírra vetni.

Agatha Christie regényei

A krimik koronázatlan királynője egy valóságos gyűjteményt írt az olvasóknak. Nehéz lenne kiemelni közülük egyet, hiszen széles skálája van az izgalmas olvasmányoknak. Agatha Christie klasszikusnak számít, többek közt a Gyilkosság méretre, a Miss Marple mesél és A Házmesterné bosszúja. Az írónő leghíresebb regénye a Gyilkosság az Orient expresszen. A krimik lebilincselő sztrorikkal szórakoztatnak. Borítékolható, hogy vérfagyasztó izgalmak áldozata leszel.

Richard Russo: Sóhajok hídja

A Pulitzer díjas író elbeszéléséből egy rendkívül izgalmas történet bontakozik ki. Amilyen ígéretes a cím, olyannyira jellemző ez Luis és Sarah kalandjára is. A címszereplők nyugdíjas koruk ellenére elhagyják otthonukat (amire eddig soha nem vállalkoztak), hogy megfejtsék múltjuk különös rejtélyeit. Az emlékek kutatása közben azonban igencsak megdöbbentő felismerésekkel kell szembenézniük. Számos titok vár feltárásra a műben…

Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut

Egy igazi magyar bestseller a listán! Úgy is fogalmazhatnánk, a magyar Bridget Jones. Lázas pasi- és álláskeresés a központi téma. Vicces állásinterjúk és randevúk váltakoznak szomorúbb fordulatokkal. Kéki Kata, a főhősnő Teréz anya módjára próbálja jó útra téríteni a pasikat, miközben Igazi nőként keresi az Igazit. Könnyed szórakozás, ami minden nőnek ajándék.

Gabriel García Marquez: Szerelem kolera idején

Egy letűnt világ képe elevenedik meg a földkerekség egyik legszebb szerelmes regényében. Érzelmi konfliktusok, mágiák, dél-amerikai élmények a Nobel-díjas író tollából. A hősnő egy igazi temperamentumos nőideál, akit két férfi szeret csillapíthatatlan vággyal. Kivételes stílusban íródott a könyv, érzéki hangulatot varázsol az olvasó arcára. Nem utolsó sorban, az európai gátakat áttörő dél-amerikai világ- és emberképet is jobban megismerhetjük.

Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig

Gyermekregényként tartják számon, pedig nem az. Legalábbis Móricz nem annak szánta. Nyilas Misi története minden korszakban megállja a helyét, hiszen a pénz és az emberség állnak egymással szemben. Ezt pedig, valljuk be, talán sosem fogja „kinőni" a világ. A mű a Nagy Könyv című programsorozaton is elismerésben részesült. A valóság olvasása kitörölhetetlen nyomot hagy bennünk, némi lelkiismeret-vizsgálatra is ösztönöz. A mű üzenete kortól és nemtől függetlenül minden emberhez szól: Légy jó mindhalálig!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 milliárdos áfa-csalásba keveredett az OTP Trade?

Nem létező árucikkekkel, papíron végrehajtott kereskedelmi ügyletek után igényeltek vissza 10 összesen 10 milliárd forint áfá-t magyar cégek, köztük az OTP Trade Kft. Tovább olvasom