Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

„ A Jézuska néha válogat”

A karácsony ott a legszebb, ahol csillogó gyermektekintetek próbálnak betelni a feldíszített fenyő és az ajándékok látványával. A mosonmagyaróvári Hildegard-óvoda Nefelejcs csoportjának lurkóival a szeretet ünnepéről és a készülődésről beszélgettünk.
A gyerekek között már napi téma a karácsony és az ajándékok sorát tartalmazó kívánságlista. Ottjártunkkor pedig az óvó nénik segítségével éppen a mézeskalács-készítés rejtelmeibe feledkeztek bele. Miközben az apró kezek lázasan munkálkodtak, néhány perc után a nyelvük is megeredt a kicsiknek, és lelkesen meséltek nekünk az ünnepvárásról.
Megtudtuk tőlük, hogy a szeretet az a jóság, amikor például odaadják társuknak azt a játékot, amit kérnek tőlük, vagy amikor anyának és apának szót fogadnak és nem rosszalkodnak. Aztán meséltek nekünk arról is, hogy karácsonykor a sok-sok ajándék mellett az is nagyon jó, hogy finomakat lehet enni. Arról persze már megoszlottak a vélemények, hogy a Jézuska miként tudja bevinni a fát a lakásokba. A legtöbben azt bizonygatták, hogy az ablakon keresztül, amit nyitva kell hagyni neki, mások szerint a kéményen át érkezik, de akadt olyan lurkó is, aki úgy gondolta, hogy mivel láthatatlan: a legvastagabb falon is képes áthatolni. Az ovisoknak abban a kérdésben sem sikerült egyezségre jutniuk, hogy a Jézuska a fenyőfát díszekkel vagy anélkül hozza.
A négyesztendős Quittner Orsolya Sára már lediktálta a nagypapájának részletesen, milyen ajándékokat szeretne. A lista hosszú, szerepel rajta mászós baba, babakocsi, két kisebb baba, Barbie-s pulcsi, táska, trikó és egy olyan nagy maci is, ami egy szívet tart a kezében. A kislány biztos benne, hogy mindet megkapja, mert a nagypapi mondta neki, hogy már odaadta a levelét a Jézuskának.
Fülöp Lili viszont maga közvetítette a kívánságait, az esti imádság végén felsorolta, miknek örülne nagyon. A legjobban egy olyan Barbie-t szeretne, aminek vannak szárnyai és tud repülni. Ahogy az ötéves kislány fogalmazott: „azt is megimádkozta a Jézuskának”, hogy kétesztendős kisöccsének, Milánnak is hozzon egy autót, anyukájának meg apukájának pedig egy-egy parfümöt, mert azok mindig olyan hamar elfogynak. Magának még szeretne egy olyan varázslámpát, amire ha ráfúj, elalszik a fénye, valamint egy olyan kis betlehemet, amiben „oázik” a kis Jézus, míg József csitítja. Hogy Lili hol látott ilyen kis jászolt? Sehol, csak kigondolta, kaptuk tőle a választ.
Németh Dániel kívánságlistájának első helyén a Pokémon-jelmez szerepel. Az ötesztendős kisfiú szeretne továbbá még egy élethűnek látszó félelmetes krokodilt is, valamint egy kalózhajót. P nemcsak beszélt a Jézuskával, de látta is: álmában a teraszon beszélgetett vele. Nem kért olyan sok mindent, meg jó kisfiú is volt, úgyhogy biztos megkapja az ajándékokat – bizonygatta nekünk magabiztosan.
A vegyes korú Nefelejcs csoport egyik legfiatalabb tagja a háromesztendős Papp Ágoston Lőrinc. A tündéri cserfes kisfiú majd az angyalokkal üzeni meg, hogy milyen ajándékok várják a fa alatt. Sokat persze nem kell ezen a kérdésen gondolkodnia: a szirénázós és darus autók mellett ő is játék krokodilt szeretne meg bábokat. Királyfit

és királykisasszonyt, akiket a sárkány megesz majd, de csak játékból, tette hozzá megnyugtatásképpen. Ágoston a lista végén azért megjegyezte: „A Jézuska néha válogat és nem hoz el minden ajándékot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polónium

Két hete még szinte senki sem hallott a polóniumról, de Alekszandr Litvinyenko (képünkön) orosz… Tovább olvasom