Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

„ A munkának nincs pártszíne”

Győr, Budapest Munkatársunktól
Nem pártrendezvény
Pápai Lajos megyés püspök mutatott be szentmisét tegnap Győrött, a NE-Felejcs Polgári Egyesület Munkás Szent József ünnepe alkalmából rendezett majálisán, a kiskúti kápolnánál. A szentmise után Kontur Pál országgyqlési képviselő, a Fidesz munkástagozatának elnöke emelkedett szólásra. Miután a hívek egy része időközben távozott a helyszínről, Kontur Páltól azt kérdeztük, nem lett volna-e jobb, ha a tömegeket vonzó szakszervezeti majálison mondja el gondolatait.
– Nem pártrendezvényre érkeztünk ide, a munkának egyébként sincs színe – válaszolt a vendég. – Kétkezi munkásként és nem politikusként mondtam el itt a gondolataimat, baráti körben. A május elseje ugyanis erre való: hogy baráti körben megtárgyaljuk közös dolgainkat.
Kontur Pál – szakmája szerint autószerelő – a közös dolgokról elmondta: a munkások biztonságos munkahelyet, otthont és családot akarnak, világos jövőképet, tanulási, boldogulási lehetőségeket és méltóságban leélhető öregkort. – Ma mindezektől a lehetőségektől távolodunk – jegyezte meg. – A milliomosok kormánya nem emberekben, pénzben gondolkodik.
Kontur Pál szerint ez a gondolkodás az emberek elszegényítését eredményezi, kiéheztetett néppel pedig nem lehet országot építeni. Ezért arra van szükség, hogy a pénz alapú gazdaságról áttérjünk a munka alapú gazdaságra, hogy visszaállítsuk a helyes értékrendet, csökkentsük az adókat és a bérek járulékait, továbbá segítsük a kis- és középvállalkozásokat. Ők foglalkoztatják ugyanis a munkavállalók csaknem háromnegyedét.
Gyurcsány a győzelemről
Erős baloldalt és erős Magyarországot teremtünk, ami sikerre viszi közös ügyünket – mondta Gyurcsány Ferenc kedden Budapesten az MSZP majálisán a városligeti napozóréten. A pártelnök-kormányfő hangsúlyozta: tisztességes és szolidáris politikát akar. Hozzátette: „mi előremegyünk, és győzni fogunk”. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, felelősek az országért, az ellenzék politikájával pedig „küzdeni kell”.
A miniszterelnök előtt beszélő Burány Sándor budapesti MSZP-elnök úgy fogalmazott: május 1-je családi és baloldali ünnep. A tavaly őszi és a március 15-i fővárosi zavargásokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a baloldalt nem tudták megfélemlíteni. „Itt az ideje, hogy rosszkedvünk tele véget érjen” – mondta Burány Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexbotrány Amerikában, politikusok is érintettek

Washingtonban lebukott a Madame. A kurtizánokat közvetítő vállalkozás vezetője lelepleződött, és… Tovább olvasom