Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

„ Átgondolt az idei

költségvetés”

Sopron 2007. évi költségvetéséről, a kiindulási helyzetről, a városvezetés szempontjairól tartott sajtótájékoztatót tegnap Fodor Tamás polgármester.
– Mindenekelőtt a nyilvánosság előtt is szeretnék köszönetet mondani az intézményeknek, az ott dolgozóknak, hogy megértették a helyzetet és partnerek voltak a költségvetés elkészítésében – mondta Fodor Tamás. – Ismert, hogy ebben az évben mostoha körülmények között készült a város büdzséje, hiszen a központi támogatás nominálértéken is kétszázalékos forráselvonást jelentett. Ehhez járul a 2007-es évre prognosztizált nyolcszázalékos infláció. Ez volt a kiindulópont. A városvezetés átgondolt, felelősségteljes tervezés után készítette el a költségvetést, amelynek a legfontosabb szempontjai a következők voltak: ésszerq takarékosság, a soproni értékek megtartása, a megkezdett beruházások befejezése, valamint a 2007–2013 közötti fejlesztések lehetséges pénzügyi előkészítése. Abban az esetben, ha felelőtlen lett volna a tervezés, akkor kockáztattuk volna például az intézményrendszer egészét, az ott dolgozók bérjellegq juttatásait. Tény, kicsi volt a mozgástér, de végül sikerült olyan költségvetést megalkotni, amely megállítja az adósságspirált, biztosítja a város mqködését, ugyanakkor nem mond le a fejlesztésekről, beruházásokról sem.
Kérdésekre válaszolva a polgármester elmondta, ebben az évben és jövőre huszonegy projektet készítenek elő – az útfelújításoktól a különböző városrészek rehabilitációjáig –, összhangban a pályázati lehetőségekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden vágott baromfit zároltak

A Kecskeméten büdös hússal lebukott Patyi-Hús Kft. vezetőit letartóztatták, az üzleteit és raktárait… Tovább olvasom