Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

„ Most jött el

az én időm”

Folytatás az 1. oldalról.

Hiába felesége ellenvetése, Tóth Ferenc úgy érezte, tud még tenni a faluért és szükség van tapasztalataira. Nem akart csalódást okozni azoknak a maglócai-

aknak sem, akik megkeresték és kérték, hogy vállalja a tisztséget. A hivatalt már átvette Tóth Ferenc és hétfőn az alakuló ülést is megtartották. Mint mondta, a képviselő-testületben olyan társai vannak, akik nem első ciklusukat töltik, azaz várhatóan jól tudnak együtt dolgozni. A feladatokról szólva hozzátette: az idei évben már nem lesz változás Maglócán.
– Az elődöm döntésein nem módosítok, az esztendő további hónapjai az ő intézkedései, tervei szerint alakulnak. Jövőre persze másképp lesz, hiszen ötleteim vannak. A közeljövőben az orvosi rendelő várótermét kell bővíteni, aztán a buszmegállót kell rendbe tenni. Szeretném szépíteni is a falut, hogy kedvesebb legyen az idelátogatóknak. Elképzeléseim között szerepel, hogy újra legyen bolt a községben, hogy legalább az alapvető cikkekhez hozzájuthassanak az itteniek. Mindenki ugyanis nem tud a szomszéd településekre átmenni vásárolni.
„ Ha lesz bolt, hiszem, hogy a népességcsökkenés is megállítható.”
– Már száz alatt van a lélekszám, idős, nyugdíjas emberek, gyerek csupán nyolc van, illetve négy középiskolásunk és két főiskolás-egyetemistánk. Ha viszont boltunk lesz, csábíthatunk ide letelepedőket, érdeklődő ugyanis lenne, de riasztja őket, hogy még csak ABC sincs nálunk – vázolta fontosabb teendőit Tóth Ferenc, Maglóca polgármestere, aki egyébként világi elnöke az egyházközségnek is.
Maglóca község a 85-ös és a 86-os főút között, a Bősárkány és Barbacs közti közút mentén fekvő kis település. Katolikus temploma 1764-

ben épült. A település képviselő-testülete háromfős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a mellrák ellen

Egész napos tájékoztató és figyelemfelkeltő rendezvényt tartott a nagyközönség számára a Lánchíd… Tovább olvasom