Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

13 éves gyerek is dolgozott az M7-es építésén

Egy 13 éves gyerek is dolgozott feketén az M7-es autópálya építésén Nagykanizsánál - egy munkaügyi ellenőrzésen bukott le, több munkással együtt. A munkáltató ellen eljárást indítottak, és négymilliós munkaügyi bírsággal sújtották.
Az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség (OMMF) ellenőrei a közelmúltban végeztek ellenőrzést az M7-es sztráda építésénél, Nagykanizsán. 19, bejelentés és szerződés nélkül dolgozó segédmunkást találtak, köztük a 13 éves gyereket - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Gedeon András, az OMMF szóvivője. Mivel gyerekről van szó, a foglalkoztatása különösen súlyos jogsértésnek minősül.

Az építkezésen dolgozó munkások többsége - a gyerek is - Borsod megyében élt, munkaadójuk szállíttatta őket az épülő autópályához.

A munkaügyi felügyelők 4 millió forintos munkaügyi bírságot szabtak ki a munkáltatóra, aki a szabálytalanságot az OMMF szerint visszaesőként követte el. Az ellenőrök az illetékes gyámhatóságot is értesítik a gyerek miatt.

Olvasóink írták

  • 3. Szélsőjobbos 2008. június 28. 12:50
    „Cigány volt vagy nem?mert ha az volt,akkor ilyen csodát még nem látott Európa, hogy dolgozik egy romagyerek!szerintem hagyni kéne dolgozni,mert elmegy a kedve a munkától!”
  • 2. pan.cser 2008. június 27. 01:12
    „A munka az bűn, éljenek inkább segélyen nemde? A paraszti családokban az idők kezdete óta bevonják a gyerekeket a munkába. Ettól függetlenül, ha tilos akkor tilos. DE NÁLAM NEM EZEK A SZEGÉNY EMBEREK ALKOTJÁK AZ ALSÓ SZINTET. Ezek eljöttek több száz km-et munka után, míg az általam semmire nem becsültek segélyből isszák az olcsó fröccsöt valamelyik BAZ megyei kocsmában, azok, akiknek a segélyét nem lehet munkától függővé tenni. Ezek a dolgozni akaró emberek tőlem dícséretet kapnának nem otromba büntetést. A fiú igyekezete is dícsérendő. De hát a hatóság az érzéketlen mint a tuskó!”
  • 1. Tata 2008. június 26. 23:25
    „Minősíthetetlen aljasság! Nem türhetjük, hogy a "harmadik világ" szintjére lökjenek bennünket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány támadója 30 ezer forint pénzbírságot kapott

30 ezer forint pénzbírságra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen azt a férfi, aki… Tovább olvasom