Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

13 évet kapott a barátnőjét agyonverő pécsi férfi

13 év fegyházra és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte első fokon a Baranya Megyei Bíróság azt a férfit, aki a vád szerint tavaly nyáron agyonverte barátnőjét. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott védője felmentésért fellebbezett.
A vádirat szerint tavaly július 7-én Pécsett, egy lakodalomban, szeretőjével volt a vádlott 31 éves férfi. A 26 éves lány itt mondta meg a vádlottnak, hogy a násznépben van egy másik férfi, akivel - vele egy időben - kapcsolata volt. Ezután a férfi az étterem mögötti parkolóba hívta a lányt, ahol megverte: elsősorban a fejét ütötte az autóba. Az esetet végignézte a lakodalom 4-5 vendége, de nem segített a lánynak. Rosszul lett, a férfi az albérletébe vitte, ahol lefektette az addigra már eszméletlen lányt. Mentőt viszont nem hívott, csak a szakápoló barátját. Az egészségügyis férfi látta, hogy a lány súlyos agysérüléseket szenvedett: feje a felismerhetetlenségig bedagadt, bal szeme alatt véraláfutásos volt, és csak hörögve tudott levegőt venni. Mentőt továbbra sem hívtak, csak négy óra elteltével.

Kórházba vitték, akkor már agyhalott volt a lány. Gyógyszerekkel három napig tartották életben, július 10-én, kedden meghalt. A bíróság a szakápolót társtettesként, segítség elmulasztása miatt vádolta meg. Ő az elsőfokú bírósági döntés alapján 1 év 6 hónap börtönt kapott, amit 4 évre felfüggesztettek. A szakápoló ugyanis miután megvizsgálta a lányt, mondta az elsőrendű vádlottnak, hogy azonnal hívjon mentőt, mert nagy a baj. Ő is megpróbált telefonálni, de azt a férfi nem hagyta neki. Ezután visszament a munkahelyére, ahonnan még csaknem egy tucatszor felhívta az elsőrendű vádlottat, hogy rávegye, hívjon mentőt. Ez körülbelül éjfélkor volt, a férfi azonban csak hajnali kettőkor hívta ki a mentőket.

Az elsőrendű vádlott védője felmentésért fellebbezett, az ügyész pedig súlyosbítást kért. Az ügyben a pécsi ítélőtábla hoz majd jogerős döntést. A másodrendű vádlott védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész elfogadta a Baranya Megyei Bíróság döntését.

Olvasóink írták

 • 6. bubi 2008. február 18. 22:11
  „Kenyér és víz! Legalább fél évig. Aztán főzhet kőlevest!!! Nem? Könyv nuku, alig sétálhat... Aztán megnézném...”
 • 5. kötekedő 2008. február 18. 17:58
  „Meg mi az hogy tíz évre tiltották el a közügyek gyakorlásától. Az összes mocskos bűnöző mocsadéknak megtíltanám a közügyek gyakorlását a szabadulásuktól számított minimum 5 évig. Bentről a börtönből honnan az anyjából tudja ez, h nekem tisztességes állampolgárnak például melyik párt programja felel meg. Nehogy már a Fika egye meg az Óvodást!”
 • 4. kötekedő 2008. február 18. 17:50
  „Ha a halálbüntetést nem is állítanám vissza, de azt szavatolnám, h ez az ember a napot többé ne lássa: egy szűk cellába raknám, míg el nem pusztul. Azt pedig, aki végig nézte, de nem segített legalább öt évre rácsmögé dugnám. A szakápoló barátnak meg vagy tíz esztendő hűvöst akasztanék a nyakába. Miért utálom én ennyire ezt a sok szemét gyilkost, meg azt aki tétlenül nézi, h más megtehesse?”
 • 3. No.6-Sy 2008. február 18. 15:27
  „"Az esetet végignézte a lakodalom 4-5 vendége, de nem segített a lánynak."

  Hogy is mondta a költő?: "Vétkesek közt cinkos, aki néma."

  Milyen ember az vajon, akinek a szeme láttára félholtra bántalmaznak egy embertársát, és ő mindezt csak nézi, mintha moziban ülne? És jól szórakozott vajon? Milyen fokú testi, de inkább lelki vakságban szenved az ilyen ember? És jól alszik - tessék mondani? Azóta is? Semmiféle bűntudata nincsen? Nyílván nincsen, hiszen megvédi őt a saját öncsalása, képmutató és főként GYÁVA viselkedése.”
 • 2. TIR 2008. február 18. 15:10
  „Elmondom mit gondolok erről: tarkólövést neki.
  Ez egy 2 diplomás ember véleménye.
  Visszaállítanám a halálbüntetést, de méginkább halálra dolgoztatnám az ilyen selejt "embereket".
  Addig is hoznának egy kis pénzt az államnak, nem a mi pénzünkből etetnék.”
 • 1. HU 2008. február 18. 14:21
  „Az elsorendu vadlott vedoje felmentesert fellebbezett...
  Ha felmentik, rovid idon belul ujra lesz munkaja a tisztelt ugyvednek, ha az itelet jogerore emelkedik akkor csak 13 ev mulva .
  Vajon bemutatna a tisztelt ugyved a felmentett "artatlan" vadlottnak a leanyat, unokahugat, baratja gyereket?
  Spartaban a gyenge, torz cseccsemoket ledobtak a hegyrol, mondvan soha nem lesz beloluk epp, ne terheljek letukkel a tarsadalmat.
  Fontolora kene venni, nem lenne jobb megoldas ez a potencionalis veszelyt jelento ertelmi-erzelmi torzokkal szemben?
  Valoban humanus dontes volt eltorolni a halalbuntetest? Mit gondoltok errol?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hídfoglalás 2002: májusra napolták el Budaházy tárgyalását

Újabb adatokat kérne az ügyészség a BKV-tól, ezért májusra halasztotta a bíróság hétfőn a 2002-es… Tovább olvasom