Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

13 órát várt a betegszállítóra egy győri asszony

Már reggel 9-kor visszamehetett volna az idősek otthonába az az idős asszony, akit végül este 10 után szállítottak vissza a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházból.
A 63 éves asszonynak amputálni kellett a jobb lábát. Az orvosok tanácsára fia nem taxival, hanem betegszállítóval akarta hazavitetni az otthonba édesanyját.

Az idős asszony 13 órát várt a kórházban a betegszállítókra. A nővérek közben ellátták, egy éppen a műtőben lévő beteg ebédjét kapta meg.
- A papírok elintézése után a kórházban azt ígérték, hogy elintézik a szállítást, így nyugodtan elmehetek a munkahelyemre - mondta Csomai Attila, az asszony fia.

Délelőtt és kora délután többször is érdeklődött, hogy megérkezett-e édesanyja, de csak este 10 után kapott megnyugtató választ. A Független Hírügynökség a győri kórházban szerette volna megtudni, melyik betegszállító cég felelős a késésért, de több óra keresés után sem tudták megmondani. Az igazgató azt mondta, a hazaszállítás nincs szabályozva, diszpécser sincs, akit hívni lehetne, vagy összehangolná a munkát. Sokan a szerződéses magáncégek telefonszámait sem ismerik a kórházban - nyilatkozta Varga Gábor főigazgató-főorvos a Független Hírügynökségnek.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet addig nem foglalkozik az esettel, amíg nem érkezik hozzájuk panasz, de Pálinkás Ágnes sajtóreferens a Független Hírügynökségnek azt mondta: van olyan szabály, amely kimondja, hogy hat órán belül haza kell szállítani a kórházból a beteget, így valaki hibázott. A győri kórház kitart az álláspontja mellett, úgy látják, a szabályozásokon kellene változtatni, és nem követtek el mulasztást, mert ők nem irányíthatják a vállalkozó betegszállítókat.

Olvasóink írták

 • 16. d.p. 2008. február 14. 17:25
  „szerintem nagyon fontos lenne, ha egy-egy probléma kapcsán nem általánosítanánk. vannak olyan betegszállító vállalkozások, akikhez ragaszkodnak a betegek, mert pontosak, megbízhatóak, segítőkészek és a betegért dolgoznak, nem pedig a beteg van értük...”
 • 15. d.p. 2008. február 14. 17:22
  „nem az a probléma, hogy a portaszolgálat nem regisztrálja a ki-be hajtó kocsikat.

  az a probléma hogy vannak olyanok a szakmában akiknek nem a beteg a fontos, és elsődleges.

  na nekik kell eltűnni, és akkor rend lesz”
 • 14. d.p. 2008. február 14. 17:18
  „a történet legszegbb részlete. hogy a szállítást a kórház saját beteszállító szolgálatánál rendelték meg
  ők is végezték el a szállítást, csak egy "kicsit" későn”
 • 13. Kolompár Rómeó 2008. január 16. 23:55
  „Lajos: a Kurucinfó egy nagy fos. Itt nincs ellenzék, nincs kormánypárt, itt csak dolgozó emberek írják le azt, amit éreznek. Nem pártosak, egyszerűen elegük van a hazugságokból, a pofátlan lopásból, a köcsög vezetőkből. Ennyi.
  Közös felelősségvállalás (feri szavai): mi elkúrtuk, ti meg fizettek. Ebből van elegünk.”
 • 12. Lajosn 2008. január 16. 22:31
  „Annyira elegem van már hogy fröcsögő, csúsztató, és burkoltan gyalázkodó hozzászólásával próbál átlagvéleményt látszattatni néhány lelkes jobboldali érzelmű fórumozó. EMBEREK, látogassátok inkább a kurucoldalatokat, ne a DM fórumot szennyezzétek a demagóg populista böffeneteitekkel!”
 • 11. 621 2008. január 16. 18:13
  „Kedves Lucifer! hagyhattál volna a kénkőből otthon is(bocs..)
  Szóval! Azt gondolom, az lett volna a csoda, ha nem így kezdődik valami, ami egyébként mint ahogy Luciferkó is elismerte jó szándékkal, és valós igénnyel indult, de bocsánat hülyén... Mert - csak gondolom - szeretünk hazudni, tódítani, meg nem igaz statisztikát készíteni, (OMSZ) ami már Hofi szerint - tudjátok a 14 malac - is népbetegség. Nagyon sajnálom a nénit, de nem jobban mint ha a muter lenne, (ha még élne) de ezek nem az ifiasszony eü min. hibájának róható fel, hanem a lejjeb lévó vezetőknek. remélem mihamarabb rendbe teszik(pl. a taxisok beengedését, szigoru elvek mentén én nem tartanám szentségtörésnek, )és ilyen egy hónap múlva nem fordul már elő.”
 • 10. Lucifer 2008. január 16. 15:12
  „Kedves Jojó!
  Ha orvos vagy nővér anyja lett volna,az megoldotta volna házilag a hazaszállítást,ugyanis az egészségügyi dolgozók tisztába vannak vele,hogy a jelenlegi egészségügyi reformok mellett semmi jóra nem számíthat a beteg.Tudod,új kárnak,régi várnak nincs gazdája.
  A jelenlegi betegszállítási rendszerben ilyen állapotú beteget az OMSZ nem szállíthat(ami jó is ,mert nem a betegszállítás viszi el a kapacitásukat),viszont a betegszállító cégeket nem hangolja össze senki.Nem tudni,ki mikor,meddig és merre szállít.
  Fejetlenség.
  Ez viszont nem a kórházigazgató hibája.Meg nem az orvosé,vagy nővéré.
  Ez a most hatalmon lévő agyoniskolázottan is buta egészségügyi miniszteré.
  Meg azé,akik őt irányítják.”
 • 9. Kolompár Rómeó 2008. január 16. 13:53
  „Kohn Dávid: ezt a dübörgő gazdaságot az az ember mondta, aki annak idején "nem vette észre", hogy hamis számlákra igényelt vissza 55milla áfát. Vajon elképzelhető róla, hogy esetleg hazudta a dübörgő gazdaságot? Vagy nem?”
 • 8. Kohn Dávid 2008. január 16. 13:34
  „Szegény asszonyság, ha fizetett volna zsebbe, elvitték volna...dehát biztos nincs neki ebben a jóléti államban,ahol dübörög a gazdaság!”
 • 7. colomano 2008. január 16. 09:33
  „Mellesleg az, hogy több óra keresés után sem tudják megmondani melyik betegszállító cég volt a felelős, hogy nincsenek meg a telefonszámok az mind a kórház felelőssége. A portai szolgálat miért nem regisztrálja a gépjárművek ki- és behajtását? Mert ez alap követelmény, egy sorompóval ellátott kapunál. Ergo én is bemehetek egy furgonnal, s azt viszek ki amit akarok, mert a kutya sem néz utánna? Úgyhogy először nem a rendszert kell szídni, hanem nézzenek körül a saját házuk táján.”
 • 6. colomano 2008. január 16. 09:20
  „Ez eddig is előfordult, s ezután is meg fog történni...”
 • 5. Kolompár Rómeó 2008. január 16. 08:45
  „Ági néni szerint minden a betegek érdekében történik. Biztosan megvan az oka, mert én hiszek nekik. Mert ezek mindig igazat mondanak.”
 • 4. Cseter János 2008. január 16. 08:45
  „Már az sem volna csoda e rendszerben, ha a hullaszállítók mennének az elhanyagolt betegekért! E hír csupán egy eset. Mi lenne , ha a többit is közzé tették volna és közzé tennék? A mai rendszer vezetéősége csupán a nyálát veri azzal, hogy az Ő progjamjukkal mennyivel jobb lesz a betegeknek! Presze, ha megélik addig az emberek. Közben rémísző tények látnak napvilágot a nemtörődömség a felületes munka meneteiről. Természetesen felelősség és felelősök nélkül! Mert az alól mindig is kibújtak és kibujtatják egymást a protekciós összeköttetésük alapján a posztjukat bitorlók.”
 • 3. Jojó 2008. január 16. 08:41
  „ha egy orvos vagy nővér édesanyja lett volna, nem tartották volna ott ennyi ideig!? Egyébként a néni a "hibás", mert beteg lett és kórházba került -:( ez VICC”
 • 2. boda Veronika 2008. január 16. 08:23
  „Elfordul bizony,h. vagy a röntgennél v. a baleseti ambulancián egyszerűen ott hagyják a mentővel beszállított idős betegeket!Mikor végül rájuk találnak, tényleg este 10 óra lesz.
  Sajnos ha nincs velük kísérő, nincsen aki kiálljon mellettük.”
 • 1. wuki 2008. január 16. 08:18
  „Nem kell elkapkodni! Hamar munka ritkán jó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma mutatja be ombudsmanjelöltjeit Sólyom László

Szerdán mutatja be Sólyom László köztársasági elnök az adatvédelmi- és a jövő nemzedékek… Tovább olvasom