Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

14 vasútvonalon szünetelteti a forgalmat a MÁV

474 kilométernyi szakaszon szünetelteti a vasúti közlekedést a MÁV – jelentette be a gazdasági és közlekedési miniszter. A buszközlekedésben hat, a vasúton tizenhat százalékos emelés várható jövőre. A diákok csak az iskolai utazásra kapnak vasúti kedvezményt.
A tizennégy vasútvonal szüneteltetése összesen 474 kilométernyi szakaszt érint, további tizennégy szakaszt még vizsgálnak – közölte Kóka János. Kitért arra, hogy öt vasúti vonalon a Volán veszi át a vonatpótló buszokkal működtetett szakaszokat.

A gazdasági és közlekedési miniszter a díjak változásairól is beszélt: jövő januártól a buszközlekedésben hat, a vasúton tizenhat százalékos emelés várható. A közlekedési kedvezményrendszer jövő májustól változik: kilenc kedvezménykategória szűnik meg, köztük az esti és a levelező tagozatos hallgatók vasúti kedvezménye, a nappali tagozatos diákok pedig csak a lakóhelyük és az iskola között utazhatnak kedvezménnyel. Kóka János hozzátette: a nyugdíjasok utazási kedvezményei változatlanul megmaradnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon is bemutatták a Vistát

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az üzleti felhasználók… Tovább olvasom