Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

1500 milliárdot szórtak ki szocpolra

1500 milliárd forintot költött az állam az elmúlt nyolc évben szocpolra, úgy, hogy nem ellenőrizte az igénylők jogosultságát. Szakértők szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy megszaporodtak a támogatással való visszaélések - írja a Vasárnapi Ász.
2003-tól a bankok ellenőrizték a jogosultságot, később pedig az APEH vizsgálódott a hitelintézetek értesítése alapján. 2005-ben és 2007-ben csupán három visszaélésre bukkant a hivatal.

Az egyik jellemző visszaélés az volt, hogy például egy négygyermekes apa felveszi a két gyerekre járó kedvezményt, majd ugyanezt teszi az anya is. Mindezt azért, mert az első két gyermek után több pénz jár - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 16. Ferrari 2009. május 04. 12:34
  „Felépítették a kisebbségieknek , kisebbségi vállalkozók a szocpolos házakat, majd a beköltözést követő pár év múlva a lakók eladták téglánként, cserepenként, ajtók, ablakokként a szocportos házukat.
  Ezután a másik faluba költöztek pereputtyostól és igényelték az újabb szocpolt.
  Aki nem hiszi, nézzen utána!”
 • 15. persona 2009. május 03. 21:21
  „Ez a cikk egy baromság! Az lehet, hogy az állam nem ellenőrizte, de a bank igen. Az meg gondolom az állam nevében járt el. Én 3 éve vettem fel a szocpolt, és nem kevés helyről kellett különböző jegyzői és egyéb hivatalos szerv által kiállított igazolásokat beszereznem, hogy még soha nem igényeltem, még soha nem kaptam, jogosult vagyok rá, milyen alapon, ésatöbbi. Ha valaki ezt ki tudta játszani, gratula neki.
  Viszont ezek szerint ez csak 3-nak sikerült. A rengeteg manipuláció a 80-as, 90-es években volt, mivel akkor tényleg nem ellenőrizték, és a felépített szocpolos házakat, lakásokat eladták, majd egy másik megyében megint megkérték a szocpolt. A lényeg az volt, hogy mindig másik megyében építkezzenek, és akkor nem volt bukta. A rekorder állítólag 7-szer tudta felvenni. (ezt egy hivatali dolgozó mesélte egyszer)”
 • 14. smalltown 2009. május 03. 18:55
  „aztan meg ujsagban fujjognak a minibalberre bejelentettek, s szidjak a ciganyokat...”
 • 13. achilleus 2009. május 03. 17:18
  „Tegnap már érintettük ezt a kérdést, akit érdekel itt:
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/oldoklo_harc_a_munkaert/2097411/#hozzaszolok
  több link van az eredeti forrásokra is.”
 • 12. Naca 2009. május 03. 16:05
  „És hol voltak a visszaélések? Kiknél? Nyilvánvalóan ott lehetett megtenni, ahol több gyerek van. A cigányoknál. Ott épültek tömegével a szocpolos házak és senki nem ellenőrzött semmit, mert ugye szegényeknek segíteni kell. Aztán kézen közön eltűnt a pénz, a ház vagy nem épült fel, vagy eladogatták az anyagot. Most az ilyen ügyek miatt kerül lehetetlen helyzetbe sok becsületes, fiatal pár, akiknek nem lesz lakása és nem lesz gyereke. Mert felelősen gondolkoznak, hiszen tudják, hogy még az állat is fészket vagy vackot készít, mielőtt utódot hoz a világra. Bocs a hasonlatért, de ez így van.”
 • 11. Power 2009. május 03. 13:24
  „Jól van ez így, ez kellett a népnek. Mi választottuk őket és nem hívtuk még vissza a tolvajokat, csalókat. Csak nem kell csodálkozni akkor, hogy túl sok adót fizetünk. Nincs az a pénz, amit az MSZP-SZDSZ le ne tudna nyúlni.”
 • 10. dodó 2009. május 03. 13:14
  „Segítsd a cigányt, megérdemli! (és meghálálja!)”
 • 9. sörpocak 2009. május 03. 12:21
  „Én soha nem bírtam felvenni, mert nemvolt annyi önerőm, meg nem vagyok cigány, így nem kaptam! Pedig szerettem volna, de ....Érdekesen azok éltek vele vissza, akiknek amúgy is volt miből élbni, meg azok kapták, akik nem voltak rászorulva. Nyírségi cigányok meg felvették, a ház felépült, majd eladták az építőanyagot.”
 • 8. flexsnake 2009. május 03. 12:02
  „8 éve már régen nem volt szocpol, amit annak szoktak nevezni, nem olyan néven fut és a feltételei is teljesen mások. Az kapta akinek volt hozzá önereje. Nem lehet igazságos mikor nem mindenki azonos anyagiakkal rendelkezik.”
 • 7. keletaru 2009. május 03. 11:50
  „igazságkereső ! Sajna országunknak Attila a" hunok" ( biblia isten ostora) király óta megalkuvó vezetői vannak . ! Lásd történelmi események , ami a mai napig tart ! Itthon másodrendű polgárok vagyunk , saját hazánkban ! Nincsenek igazi képviselőink , nagy magyarjaink ,nap mint nap kiderül mindegyikről valami ! Meg 80 évre titkosítva , értünk , értünk ?! De azt nem merik le írni képviselősdi bemondásra számla nélkül , hol tart .! Megint csak az össze ugrasztás ,társadolom szét zilálása , mert ha össze fognánk akkor már hol lennének ?! . Továbbra is tudjanak a "zavarosban" halászni ! Ne rájuk figyeljünk . Érdekes ? Érdekes! Üdv Kuci”
 • 6. igazságkereső 2009. május 03. 11:38
  „Itt lenne az ideje az őszinte beszédnek.Egyszerűen nem igaz az, hogy nem ellenőrizték a szoc.pol.jogosságának kifizetését.Az azonban lehetséges, hogy voltak olyan igénylők,akiknél
  úgymond hivatalból nem kellett ellenőrizni.Mi ez ha nem pozitív diszkrimináció egyesek irányában, de
  ezt az összeget is velünk fogják megfizettetni,mint annyi mást!Olyan pénzkivonás folyik nálunk ebben
  az országban,hogy nem győzzük "kinyögni"ezek visszafizetését,mert,hogy vissza kell fizetnünk, az olyan biztos,mint ahogy ezt most itt írom.Sajnos a mi társadalmunk nem képes olyan erővel fellépni,hogy az
  ilyen pénzkiszórást "egyesek"felé meg tudja akadályozni.Ebben kellene már egyszer végre hatékonyan
  fellépni,mert amíg erre képtelenek vagyunk, gátlástalanul lenyúlnak bennünket.Ideje lenne már meg-
  vizsgálni azt is,hogy miből tevődik össze a nagy és visszafizethetetlennek tűnő államadósság.
  Minden esetre érdekes az is,hogy az ÁSZ / Állami Számvevőszék / csak most kezdte el vizsgálni az évek óta folyó törvénytelen,illetve jogtalan szoc.pol.kifizetéseket!Ugyan ilyen tisztességtelen az is pl.,hogy
  ebben a nagy gazdasági világválságnak nevezett időszakban kifizetnek 13 milliárd!! Ft-ot az APEH
  jutalmazásra,amikor emberek a fizetésüket nem tudják megkapni a nagy körbetartozás miatt,ami
  elsősorban az építőiparra jellemző.élő példa erre a szegedi Délépítő zrt,amely cégnek vezetése olyan símán ment át a Strabaghoz,hogy iskolapélda léehetne arra,hogyan kell lenyúlni a cégeket, azok dolgozóit és
  még sorolhatnám tovább.Illenék választ kapni arra, hogy meddig lehet ezt büntetlenül csinálni,175 embert
  tettek így hirtelen az utcára a Délépítő Zrt-től és a felszámoló Horizont Holdingtól még a mai napi sem
  kapták meg az emberek a végkilégítés összegét,miközben Dr.Munz Károly úr nagyon jól elvan idestova
  két éve ezzel a feladattal és természetesen semmilyen tájékoztatás nincs a dolgok állásáról 2007.július
  9-től napjainkig!Miért nem ellenőrzi a felszámolást az azt elrendelő bíróság,függetlenül attól,hogy jelen esetben a városi bíróság birája a felszámolóbiztos egyik családtagja!Aki tudja erre a választ,szívesen olvasnám ezen az oldalon,hogy mások is tájékozódhassanak a magyarországi állapotok lassúságáról,
  szándékos késleltetésről és mindarról ami idáig vezezethetett.”
 • 5. vmagdi 2009. május 03. 10:33
  „Ha nem elelnoriztek, hogy mondjak, hogy jogosulatlan?
  Mondjuk a tb-nel is azt mondtak, hoyg tobb szazezren jogosulatlanok, aztan kiderult, hogy a nyilvantartas nem volt jo, korantsem volt annyi bliccelo, mint hireszteltek. Vagyis a Nagy Kontroll sokkal tobbe kerult, mint amennyit vegul is beszedtek. Viszont az appartusra ki lehettt fizetni a kozpenzekbol.
  Szerintem itt ugyanaz a helyzet: a Nagy Ellenorzesre majd ki lehet az apehnak fizetni egy valag penzt.
  Amugy meg:
  a Vasarnapi Asz szerint "költött" a DM szerint "szórt", mert enenk a cikknek sincs szerzoje, itt arctalan majmok szajkarateznak.”
 • 4. 620829 2009. május 03. 09:24
  „TESSÉK...ELLENŐRIZZÉK ÉS VEGYÉK VISSZA.........EGYSZERŰ A MEGOLDÁS !.....EZÉRT ADÓZZAK, HOGY AZT A PÉNZT ÍGY SZÓRJÁK SZÉT...NA NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. KamuNeni 2009. május 03. 08:57
  „Ez a cikk ugye kapcsolodik az elozo cikkhez aminek a cime "Ujra Olni Akar a Ciganyokra vadaszo halalbrigad".
  Kiknek ment a legtobbje ennek a 1500 milliard szocpolnak? Az a naci APEH nyilvan nem vizsgalodott jol mert a sok cigany mind plasma tvt nez es audi 6-ossal jarnak.”
 • 2. kekeczke 2009. május 03. 08:10
  „csak ???”
 • 1. madártej 2009. május 03. 08:01
  „A cigányoktól meg lehetett venni a szocpolt. elég olcsón, épült is ebből ház jómódú magyarnak Móravárosban például...:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra ölni akar a cigányokra vadászó halálbrigád

Tovább olvasom