Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

15 év börtönt is kaphat Pénzes Henrietta gyilkosa

Az ügyészség az aljas indokból, különösen kegyetlen módon elkövetett emberölés mellett erőszakos közösülés és kifosztás miatt is vádat emelt. A 15 éves makói fiú ellen, aki még július 20-án megerőszakolta, kirabolta, majd felgyújtotta a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henriettát.
Az ügyészség péntek délután juttatja el a kész vádiratot a Csongrád Megyei Bíróságnak. Az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt 15 év börtönt is kaphat a fiatalkorú fiú.

A fiú részleges beismerő vallomást tett a nyomozás végén, ezt azonban a bíróság nem tekinti enyhítő körülménynek, mert már nem volt lényeges szerepe a bűncselekmény feltárásában.

Azt mondta, hogy lelocsolta a lányt benzinnel, majd egy öngyújtó lángra lobbantásával meg akarta ijeszteni áldozatát. Azt elismerte, hogy egyedül ölte meg a lányt, de tagadta, hogy megerőszakolta és kirabolta volna áldozatát – mondta dr. Lőrinczy György, Csongrád megye főügyésze. A vádirat szerint a fiú tettének következményétől való félelmében követte el a brutális bűncselekményt. Miután a lány ruhája lángra kapott, elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség az aljas indokból, különösen kegyetlen módon elkövetett emberölés mellett erőszakos közösülés és kifosztás miatt is vádat emelt. Ezekért a bűncselekményekért az idén szeptemberben lopásért egy évre próbára bocsátott fiú akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az illatgyertya veszélyei

Az ünnepi időszakban nálunk is mind több társaságban gyújtanak meghitt hangulatot keltő illatos… Tovább olvasom