Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

15 éves rabló rendőrkézen

Egy 15 éves fiú ellen indítottak eljárást Pest megyében a nagykátai rendőrök, a nevelőszülőknél, majd lakásotthonban élő fiú ugyanis rablásokat követett el a város környékén.
Volt, hogy 180 ezer forintos kerékpárt vett el egy fiatal fiútól, és volt, hogy egy nőt meg is vert a táskájáért. A 15 éves rabló most előzetes letartóztatásban van.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint a fiú még 2008 októberében követte el az első bűncselekményét Nagykátán. Itt vette el fenyegetéssel a nagy értékű biciklit egy fiútól. Az ifjú rabló egyébként ekkor még a Nagykátához közeli Tápiószecsőn, nevelőszülőknél élt. Decemberben azonban megszűnt a nevelőszülők felügyeleti joga, a fiút Valkóra, egy lakásotthonba szállították vissza, oda, ahonnan a nevelőszülőkhöz került.

Az otthonból megszökött és mivel ekkor még nem tudták, hogy rablásokat követett el, eltűnés miatt kezdték körözni. Később kiderült, hogy január végén Tápiószecsőn egy kerékpáros nőt támadott meg, a táskáját próbálta elvinni. A nő ellenállt, a fiú megverte és vitte a táskát iratokkal, telefonnal, 30 ezer forinttal együtt. Néhány nappal később szintén Tápiószecsőn egy iskolás lány kezéből tépte ki az iskolatáskát, ezzel 15 ezer forintos kárt okozott.

A megtámadottak elmondása alapján azonosították be a fiút, akit aztán a kifosztottak fel is ismertek. Ekkor már az eltűnés miatti körözés mellett elfogatóparancsot is kiadtak ellene, ez alapján fogták el a rendőrök a hét elején. A fiú részletes, beismerő vallomást tett, a bíróság a hét végére előzetes letartóztatásba helyezte.

Olvasóink írták

 • 6. KolompárRómeó 2009. február 08. 09:02
  „5. hozzászólás flexsnake 2009.02.07. 22:29

  Romáról szó sem volt, de cigányról sem, persze. Amúgy meg egyértelmű.

  Jelentsen aki akar, amennyiben a valóságot írom, akkor is be lehet zárni?

  3. hozzászólás klj_54 2009.02.07. 08:42

  Azt sem lehet tudni, hogy melyik testvére, rokona volt az apja. Az anyja még-még meglenne.”
 • 5. flexsnake 2009. február 07. 22:29
  „Hol van a cikkben hogy roma? Én nem látom. Persze cigányoztok aztán meg csodálkoztok ha megy a jelentgetés.”
 • 4. dodó 2009. február 07. 17:36
  „KolompárRómeó! Ejny-ejnye!

  Vedd figyelembe, hogy Nagykátán szegregálva tanítják ezeket a szépre-jóra és tudásra szomjazó, szeretetre vágyó leendő jogkövető, torvénytisztelő, adót és járulékot fizető hazánk későbbi előrelendítőit?
  Ahogy egy megélhetési fajvédőnk nyilatkozta volt: CSAK FEL AKARTA HÍVNI MAGÁRA A FIGYELMET!”
 • 3. klj_54 2009. február 07. 08:42
  „Bocs, de a szülők felelőssége fel sem merül?”
 • 2. KolompárRómeó 2009. február 07. 07:03
  „Az o adojabol fogunk majd nyugdijat kapni, ha addig nem emelik 95 evre a korhatart.

  http://jarokalivia.hu/hu/cikk/175/

  "Magyarországon például, miközben a többségi populáció a kontinens egészéhez képest rohamosan öregszik, a romák aránya gyorsan nő, és egyes előrejelzések szerint az aktív korú roma népesség aránya 2050-re magasabb lesz, mint a nem romáké."

  Mellesleg kiverni a fogait es eltorni kezet-labat.”
 • 1. babocska 2009. február 07. 05:49
  „A törvény szigorúbban járna el az ilyen 15 éves rablópalántákkal szemben.Mindegyik meggondolná kétszer is mit csinál.Vannak itt az országban zárt nevelőintézetek/Kalocsa/ ott nemigen bir kijönni a rácsokon.A nevelők pedig olyan 190-s kigyúrt tanárok.Ott észretérne mindenki az biztos.Véget kell már vetni ennek a rabló időnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami segítségre vár a sármelléki repülőtér

Hat héttel a sármelléki Fly Balaton repülőtér tervezett újraindítása előtt még egyetlen járatra… Tovább olvasom