Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

15 millió forintra bírságolták a TESCO-t

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 15 millió forintos bírsággal sújtotta a Tesco-Global Zrt-t, mert a cég a hatóság tiltása ellenére olyan típusú rádióberendezést hozott forgalomba, amely nem felelt meg a követelményeknek.
Az NHH megtiltotta a Technika TA719 típusú PMR adó-vevő további magyarországi forgalmazását.

Az NHH 2008 nyarán vizsgálta a Tesco által forgalomba hozott rádióberendezést. A hatóság megállapította, hogy a készülék nem felel meg a kereskedő által kiadott nyilatkozatban is szereplő, szabvány által előírt követelménynek; mellékhullámú sugárzása többszöröse a szabványban előírtaknak, használata pedig más rádiófrekvenciás eszközöket zavar. A hatóság megtiltotta a berendezés magyarországi forgalomba hozatalát és forgalmazását, továbbá elrendelte a berendezés forgalomból történő kivonását.

A novemberi utóellenőrzés során kiderült, hogy a Tesco a boltjaiban lévő több mint 1500 pár adó-vevőt nem vonta ki a forgalomból, sőt újabb készülékeket is kiszállított az utóellenőrzött áruházakba. Ezeket a tényeket a hatóság a bírság megállapításánál súlyosbító körülményként értékelte. Az NHH a fokozatosság elvét követve a bírság mértékét 15 millió forintban állapította meg.

Olvasóink írták

 • 4. LukSzusz 2009. január 30. 07:51
  „APEH a seggét sem meri nekik megszagolni,bezzeg a Pizzériát,Fagyizót, Kisboltot stb, nagypofával hetekre bezárja.!”
 • 3. KolompárRómeó 2009. január 29. 20:38
  „2 perces nettó bevétele. Elrettentő, brutális büntetés. Meg is könnyeztem.”
 • 2. KamuNeni 2009. január 29. 17:41
  „Nem megy tonkre hanem iskolaba jar.”
 • 1. flexsnake 2009. január 29. 17:06
  „Jaj, akkor most a tecso tönkre megy :(((((((((((((((((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad az eva, az ekho és az adómentes minimálbér is

Az adórendszerben lévő egyes mentességek megszüntetése nem vonatkozik sem az egyszerűsített vállalkozói adóra (eva), sem az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásra (ekho), sem pedig az adómentes minimálbér megszüntetésére. Tovább olvasom