Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

18 év fegyház a gyilkos rendőrnek

18 év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a pécsi volt rendőrtisztet, aki 2000-ben megölte élettársa volt férjét.
A másodfokú bíróság ezzel enyhítette a Baranya Megyei Bíróság életfogytig tartó ítéletét. Az Ítélőtábla döntése jogerős, de jó magaviselet esetén a férfi 15 év múlva, feltételesen szabadulhat.

A volt pécsi rendőrtiszt még 2000-ben hét lövéssel megölte élettársa volt férjét. A bíróság szerint a most 39 éves volt rendőr, aki a Pécsi Városi Rendőrkapitányságon dolgozott, anyagi gondokkal küzdött. Azért gyilkolt, mert - az örökség révén - pénzhez akart jutni. De az ítélőtábla szerint tettét nem nyereségvágyból követte el, mint ahogy azt az első fokú bíróság megállapította.

"Ebben az ügyben erről nem lehet szó, hiszen közvetlen anyagi előnnyel nem kecsegtetett ez az emberölés. Csak az élettársa juthatott volna később az örökség rá eső részéhez." - áll a bírói indoklásban.

Az ítélőtábla az életfogytig tartó börtönbüntetést 18 éve fegyházbüntetésre enyhítette. Jó magaviselet esetén azonban 15 év múlva, feltételesen szabadulhat a most elítélt férfi.

Társát - akitől az emberölésnél használt fegyvert vásárolta - egy év, hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla, ennek végrehajtását azonban három évre felfüggesztették. Ezzel helybenhagyták az elsőfokú ítéletet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött VV Segalék kábítószerügyének tárgyalása

A Fővárosi Bíróságon megkezdődött Segal és 18 vádlott-társa kábítószerügyének tárgyalása hétfőn. A… Tovább olvasom