Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

199 fős parlamentet akar a kormány - Elájult a szóvivő

A kormány ezen kívül javaslatot fogadott el arról is, hogy az országgyűlési képviselők tiszteletdíja a mindenkori átlagbér háromszorosa legyen és szűnjön meg a számla nélküli költségtérítés.
A kormány azt javasolja, hogy a parlamenti képviselők létszáma 199 fő legyen - hangzott el vasárnap, a kabinet soron kívüli tanácskozását követő sajtótájékoztatón. Gyurcsány Ferenc, miniszterelnök a részletekről szólva elmondta: 176 képviselőt egy fordulóban megyei listáról választanának, 23 fő pedig a mandátumot nem eredményező szavazatok összesítéséből, országos listáról kerülne be a kisebb parlamentbe. A kormány számításai szerint a jelenlegi választási rendszer melletti 8 milliárd helyett, a kisebb parlamenttel 4 milliárd forintba kerülne egy választás. A kormány ezen kívül javaslatot fogadott el arról is, hogy az országgyűlési képviselők tiszteletdíja a mindenkori átlagbér háromszorosa legyen; szűnjön meg a számla nélküli költségtérítés, valamint körülbelül a felére csökkenjen a választott önkormányzati tisztségviselők létszáma - Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: ezekkel a változtatásokkal egy 4 éves ciklus alatt 100 milliárd forintot lehet megspórolni.

Rosszul lett és összeesett kormányszóvivő vasárnap a sajtótájékoztatón

A kormányszóvivő a miniszterelnökkel közösen tartott tájékoztatón vesztette el eszméletét. Budai Bernadettet Gyurcsány Ferenc kapta el és vitte be a dolgozószobájába.

Budai Bernadettet Gyurcsány Ferenc kapta el és vitte be a dolgozószobájába
Budai Bernadettet Gyurcsány Ferenc kapta el és vitte be a dolgozószobájába


Olvasóink írták

72 hozzászólás
 • 72. jq 2009. február 03. 14:40
  „Ez a lista azt jelentené, hogy országgyűlési képviselő csak párttag lehet? Másként hogy kerülne listára?”
 • 71. vogyo 2009. február 02. 17:43
  „Akkor lehet, hogy minket mondjuk Kukutyini ember fog képviselni? Biztosan ismerni fogja a helyi problémákat? Vagy ugyan úgy le......ja mint a jelenlegiek!”
 • 70. tahoszegedi 2009. február 02. 15:59
  „Egészségügyi végzettség nem kel annak megállapításához, hogy ez egy kis vasárnapi intermezzo volt, a jóságos Feri népserűségét növelendő.

  Mertugyebár akit az ájulás kerülget az:

  - elsápad, majd
  - úgy csuklik össze mint a collstok

  nem pedig neki megy a főnökének :-)

  ez erőteljesen hasonlít a megtalált ceglédi kislány esetére............

  Újsághír: Magyarország miniszterelnöke találta meg és juttatta haza, a Ceglédről "elkóborolt" kislányt.

  A fenti megható eset megérdemli, hogy valószínűségszámítási logikával elemezzük, mert hasonló jelenség előfordulása ritkábban következik be bolygónkon, mint egy kétfejű borjúcska világra jövetele.

  Mérhetetlenül leegyszerűsítve ezt a kérdést, induljunk ki abból, hogy Földünkön 200 államnak 200 miniszterelnöke van, és minden államban előfordulhat, hogy egy 12 éves kislány "világgá megy", mert megrovást kapott az iskolában. Gyurcsány Ferencnek tehát 1:200 esélye volt arra, hogy az esemény szereplőjévé váljon, mint miniszterelnök. De Magyarország polgáraként - mintegy nyolcmillió felnőtt lakos környezetében-, a valószínűségi esély 1:8 000 000-al csökken. Ha figyelembe vesszük, hogy a kislány Cegléden szállt vonatra, akkor hazánk 3145 helyiségével számolva 1:3145 annak a valószínűsége, hogy az elkóborolt gyermek Budapestet veszi célba. További 1:23 annak a valószínűsége, hogy a Nyugati pályaudvarról a II.- kerületbe kóboroljon egy találomra kiválasztott autóbusszal, majd a II. kerület úthálózati adatából kiindulva 1:195 a valószínűsége, hogy az utcán bóklászó gyermeklány Gyurcsány háza közelébe vetődjön. Ezen belül Gyurcsány egy órás (feltételezett) sétáinak (06.00-tól 21.00-ig bezárólag), időtartamát, és a kislány 10 perces "áthaladási" idejét figyelembe véve, újabb 1:90-el módosul (csökken) a találkozás valószínűsége. Az így kapott valószínűségi érték már nagyságrendileg nagyobb, mint a lottó ötös-találathoz szükséges szelvényvariációk mennyisége.

  Annak a valószínűsége, hogy a ceglédi kislány a sötétedő utcában felismerje a miniszterelnököt (miután a tévében többször látta), és a kislány családjának a családsegítője a ceglédi MSZP szervezet alelnöke legyen, már meghaladja a valószínűségszámításnál figyelembe vehető esélyeket, és a szocialista mesevilágba vezetik az olvasót.

  Talán még fokozni is lehetett volna a történetet azzal, hogy a kislány a végső kimerülés stádiumában volt, és fagyhalál várt volna rá, ha Gyurcsány egészségügyi sétája nem jön közbe.

  Mindezek ellenére,- matematikailag nem zárható ki az eset bekövetkezte, és teljes mértékben hihetővé válik azok részére, akik évtizedeken át vakon hittek a hazánkat anyagi és erkölcsi csődbe vivőknek, Rákositól Gyurcsányig bezárólag,- a mindenkori gátlástalan ígérgetőknek.

  Sokunk számára viszont jogosnak tűnik a kételkedés (ilyen feltételek valószínűségi mutatóinak ismeretében), különös tekintettel arra, hogy ez lenne az a ritka kivétel, amikor egy primitív kitaláció egybe esne az igazsággal.

  (Prof. Dr. Bokor Imre)”
 • 69. Aphrodite 2009. február 02. 15:57
  „35 -re
  És a felesége tud róla? :D

  Lehet, hogy a lányok nem is annyira veszélyesek rá. A felesége nem férfias egy kicsit?”
 • 68. mokica 2009. február 02. 15:16
  „sokalom a minimál bér 3-szorosát elég volna a minimálbér.”
 • 67. MANDELA 2009. február 02. 12:53
  „SZEGÉNY BERNADETT UGY JÁRT MINT A MAGYAR GAZDASÁG ÖSZEOMLOTT HEJ HEJ NAGYFFFÖNÖK”
 • 66. MANDELA 2009. február 02. 12:50
  „EZT ELKURTUK BERNADETT MONTA FECI”
 • 65. jq 2009. február 02. 12:40
  „Szegény Bernadett annyira elvesztette az eszméletét, hogy nyitva van a szeme, és tartja a fejlét. Úgy látszik, nem tudja, hogyan kell rendesen elájulni. :)
  Ez a listás hülyeség pedig már most megbukott, talán ez volt a cél. Pont fordítva kéne: 176 egyéni (visszahívható)képviselő, meg mondjuk 20 listás hely, a töredék szavazatoknak. A listás helyek nagy része most is budapesti, így bőven túlreprezentáltak a parlamentben (nesze neked, vidék!)”
 • 64. seleron 2009. február 02. 11:12
  „Bernadett kiscica gyógyulj meg veled vagyunk”
 • 63. kiskacsa 2009. február 02. 11:03
  „Hm! Úgy látom, nem túl sok embert zavar a választópolgárok kizárása a képviselőválasztásból. Pedig a javasolt rendszer pontosan ezt célozza. Csomagokat (listákat) készítenek, ezekből tessék választani. Hogyan lehetne és ugyan kin számon kérni az el(nem)végzett munkát? Ez megy most is. Jelenleg a képviselők fele nem a választópolgárok, hanem a pártok jóvoltából és képviseletében került a parlamentbe. Nem is a választópolgár érdekeit képviselik. Ennek egyetlen megoldása lehetne csak, egyéni választókörzetből, konkrét, személyre szóló szavazattal delegált képviselők általi jog és érdekképviselet. Számonkérhető tevékenység! Nem olyan nagy ügy! Legtöbben felelősséggel tartozunk a munkánkért annak aki megbíz vele és megfizet érte. Igazából nekem az a furcsa, hogy ez, mint alternatíva, fel sem merül. Túl nagy urak már! Nekem kisebb urak sokkal jobban megfelelnének, amolyan dolgos, becsületes fajták.”
 • 62. achilleus 2009. február 02. 09:03
  „58. hozzászólás magyarok 2009.02.02. 01:43
  Nem ártana megnézni, hogy ki mennyit vett fől. Javaslom a Magyar Államadósság Kezelő Központ honlapjának felkeresését!!
  Megjegyzem az utóbbi félévre, havi 2 milliárd dollárnyi (eurónyi) hitelfelvétel jut, ez már a februárinak az első fele:
  "Újabb, egymilliárd eurós hitel felvételére készül a kormány az Európai Beruházási Banktól (EIB) - tudta meg egy gazdasági napilap kormányközeli forrásokból." 2009.02.02 !!!”
 • 61. madártej 2009. február 02. 07:43
  „Lószart, mama! Majd a Klára kikaparja a lotyaszájú hazug böszme szemeit, hogy öregecskedő korára őt akarja lecserélni erre a lángosképű B.B. állatra!:)”
 • 60. hazaipalya 2009. február 02. 06:15
  „http://anti-gyurcsany.blog.hu/”
 • 59. hazaipalya 2009. február 02. 05:52
  „a stop hu-n az jelent meg g maga gyujtsányi ájult el. haha.elöbbb-utobb öt is utoléri a turani átok,a svájcis sapkas kijelentése büntetve lesz az égiek által.aki hazudik az lop.aki lop az....”
 • 58. magyarok 2009. február 02. 01:43
  „Achileus!
  Úgy beszélsz mint ha az egész kölcsönösdit nem Viktorék kezdték volna, nekem sem tetszik, hogy ennyi az adóság, de többek közt te éltél jól ebből a pénzből, na meg a szüleid, úgyhogy nem biztos, hogy kutyát kellene játszanod( ugatnod)
  Tudod nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik, ugye tudod, hogy te hová való vagy? :D”
 • 57. flexsnake 2009. február 01. 23:44
  „Bernadett állítólag már reggel nem volt jó. Lehet valami vírus vagy ilyesmi.”
 • 56. MANDELA 2009. február 01. 22:24
  „HA 4ÉV ALATT 100MOLLIÁRDÓL CSÖKENTÜNK MEG IGY AKKOR TALÁN ELÉG VOLNA 100 KÉPVISELÖ IS CSAK AZOK VÉGRE OLYANOK LEGYENEK AKIK TESZNEK IS A HAZÁÉRT/ SZEGÉNY DETTIT ÉN IS BEVITTEM VOLNA A +DOLGOZÓ SZOBÁMBA ES OLDOTAM VOLNA A SOKK..OT.”
 • 55. hazaipalya 2009. február 01. 20:57
  „a mélymagyart nézzétek meg /utolag.com/ nagyon jooo volt. idézem: a köv.tüntetésen mindenki vigyen magaval papirgalacsinokat és dobálja a levegöbe" :) "majd meglátjuk mi lesz"”
 • 54. comet 2009. február 01. 20:53
  „Egy idézet a pár hónapja a Politaktika oldalán megjelent "Kis lépések" cikkből:
  "Fizetésüket a minimálbér arányában célszerű megadni (max 6-os szorzó), hogy saját bőrükön érezzék mit tesznek. Kis ország lévén 200 fős gombnyomogató csapat bőven elég a parlamentben,..."
  és a cikk bevezető szakaszából egy másik idézet:
  "Az országot egy bűnszövetkezethez hasonlítható, múlt rendszerben gyökerező kommunista szerveződés uralja, mely hazugságokkal került hatalomra és zilálta szét az ország erkölcsiségét. Az erkölcsiség ezen elnyomó apparátus legnagyobb félelme, mert egyrészt törvénytelen hatalmukat veszélyezteti, másrészt bűntetteikért is ez alapján kell felelniük."
  A cikkben vannak még ötletek amikkel találkozhatunk még, a bevezetővel már nem valószínű.
  De mitől lett rosszul Bernadett?”
 • 53. faQtya 2009. február 01. 20:47
  „Egy kormányőr se volt, aki kivitte volna?

  (... azért megnézném, Viktor hogy vinné ki ...)”
72 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kommandósok támadásra készülnek Új-Delhi repülőterén

Hivatalos közlés szerint az Indigo Airline Airbus A320-asát állították félre egy elszigetelt helyen… Tovább olvasom