Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

2008. március 15.: Agresszív tüntetők, oszlató rendőrök

Március 15. percről percre: Nem sokkal szombat este nyolc óra után rendőrsorfal zárta le Budapesten a Nagykörutat a Nap utcánál. A tüntetők Molotov-koktélokat, köveket és petárdákat dobálnak, a rendőrök oszlatnak. Többen megsérültek, köztük rendőrök is. Így ünnepeltünk mi.

A rendőrség 21 embert állított elő

22.30 - Újabb embereket állított elő a rendőrség a fővárosi rendbontásokon, így már 21-re emelkedett a szombaton előállítottak száma, tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap este. Tafferner Éva elmondta, a nagyobb csoportokból kisebbekbe verődtek a rendbontók, és szétszéledtek az Üllői út mentén a kisebb mellékutcákban, ahol folyamatosak a rendőri intézkedések. A rendbontásokban három rendőr sérült meg könnyebben, közölte a szóvivő.

Nyugalom van

22.25 - Jelenleg nincs sehol komolyabb rendzavarás a városban. Változatlanul rengeteg a rendőr, csuklyás fiatalokat is látni kisebb csoportokban a Kálvin tér környékén, de már csak sétálgatnak.

Gyurcsány has just left the building

22.15 - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem sokkal 10 óra előtt elhagyta a Művészetek Palotáját. A Hír TV szerint még mindig rengeteg a rendőr az épületnél.

Durvul a tüntetés: kukákat törtek, jelzőtáblákat döntöttek ki

22.10 - A József körúton kukákat törtek össze és jelzőlámpákat döntöttek ki a rendbontók, a törmelékeket az út közepére szórták. A József körúton a Blaha Lujza tér felé terelik a mintegy kétszáz fős tömeget. A helyszín felett rendőrhelikopter köröz. A rendőröket a rendbontók folyamatosan dobálják üvegekkel, sörösdobozokkal. Néhány ember közvetlen közelről provokálja a rendőröket.

Rendkívül agresszívak a tüntetők, több rendőr megsérült

22.00 - A Fővám térnél körülbelül 200 tüntető gyűlt össze, továbbra is Molotov-koktélokkal, kövekkel, üvegekkel, petárdákkal dobálják a rendőröket. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az oszlatásokban több rendőr megsérült, a sérülések fokáról és pontos számokról azonban egyelőre nem tudni.

A rendőrség mindent megtesz, hogy a megbomlott rend minél hamarabb helyreálljon a fokozatosság elvének maradéktalan betartása mellett, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján. "A Magyar Önvédelmi Mozgalom rendezvényén az embereket törvénytelen magatartásra szólították fel a szónokok, majd megindultak a Nagykörúton az Üllői út irányába" - tartalmazza a rendőrségi közlemény. Mint írják, vonulásuk során rendkívül agresszíven léptek fel a rendőrökkel szemben, és gépkocsikat rongáltak meg.

Két rendbontó ruhája is lángra lobbant. A két fiatalt társaik gyújtották fel Molotov-koktélokkal. A rendbontók a Krúdy Gyula utcánál intézkedő rendőrökre támadtak, két rendőrt megrugdostak, így ők visszavonulásra kényszerültek.

Lépésben megindultak a rendőrök - molotov koktélt is dobtak rájuk, könnygázzal válaszoltak

21.40 - Lépésben megindultak a rendőrök a tüntetők felé az Üllői út és a Blaha Lujza tér felől is. Az egyenruhások elé egy molotov koktélt is dobtak, de petárdákkal, üvegekkel és füstfáklyákkal folyamatosan dobálják őket. A rendőrök több könnygázgránátot is lőttek a tömegre - jelentették a Független Hírügynökség helszíni tudósítói.

Kockakövet találtak egy férfinél - előállították

21.00 - Nem sokkal nyolc óra után kockakövet találtak egy igazoltatott férfinél a Blaha Lujza tér közelében, a Klauzál utca és a Rákóczi út sarkán, ezért a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt előállították, közölte a rendőrség honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ezzel 15-re emelkedett az előállítottak száma. Hat embert közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, kettőt garázdaság bűncselekménye, ötöt pedig személyazonosságuk megállapítása céljából állítottak elő. Előállítottak egy 17 éves fiút is, akit a hatóság eltűnés miatt keresett, valamint egy személyt kábítószerrel visszaélés miatt.

Égő kukák a VIII. kerületben. Fotó: Bakró Nagy Ferenc / Index.hu

Könnygáz és petárda

20.55 - Könnygázt vetettek be a Pál utca József körút sarkán. A Pál utcában könnygázt lőttek ki a rendőrök arra a kis csoportra, akik korábban leszakadtak menetről, és oldalról akartak ismét csatlakozni hozzájuk. Megkezdődött az oszlatás, egy Lada Nivából szólítja fel a rendőrség a tüntetőket a helyszín elhagyására.

A tüntetők folyamatosan petárdákat dobálnak a rendőrök felé.

A rendőrök lezárták a Nagykörutat

20.50 - Rendőrsorfal zárta le a Nagykörutat a Nap utca magasságában. A Blaha Lujza térről indult tüntetők így a körúton várakoznak, eközben petárdákkal dobálják az egyenruhásokat. A sorfalon a sajtó munkatársait sem engedik át - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

Megvertek egy fotóst a József körúton

20.30 - A csuklyások megfélemlítenek mindenkit, aki fotózni próbál. Akinél gépet látnak, mellé állnak, átölelik, és közlik, itt nem lehet képeket készíteni. A fotósok a verés után nem is próbálkoznak.

A Művészetek Palotája felé haladó menet élén csuklyás fiatalok vonulnak, megvertek egy fotóst, tudósítónkat megrugdosták. A csoport a József körúton indult el, most a Rákóczi térnél járnak, agresszívan viselkednek.

Budaházy a Művészetek Palotájához viszi híveit

20.25 - Budaházy György a Művészetek Palotájához szólította híveit a Blaha Lujza térről. Előtte még megünnepelték a forradalmi zászlót, ami túlélte a tévéostromot, és amin az olvasható, hogy hit, hűség, bátorság. Tudósítónk szerint fiatalok egy csoportja el is indult a Blaha Lujza térről, úticéljuk a Művészetek Palotája, ahol állami megemlékezés zajlik Gyurcsány Ferenc részvételével.

Mikroakció a Rákóczi úton - Készülődnek a rendőrök

19.40 - Klauzál utca Rákóczi út sarkán igazoltattak egy embert, amire a tüntetők egy része megindult a rendőrök felé, apró tárgyakat is dobáltak feléjük, végül nem lett nagyobb balhé. A színpadon Toroczkai László szónokol. A Blaha Lujza téri rendezvény 10-ig van bejelentve.

A New York palotánál, az Erzsébet körúton felfejlődtek alakzatba a rendőrök, rengetegen vannak, ott vannak a a vízágyúk is, de egyelőre nem indultak el a Blaha felé.

Gyurcsány nyolctól beszél majd a MüPában

18.45 - A kormányfő este nyolckor, zárt körű rendezvényen mond ünnepi beszédet a Művészetek Palotájában.

Nem áll meg a metró a Blahán és a Kossuth téren

18.30 - A rendezvények miatt a rendőrség kérésére nem áll meg a piros metró a Blaha Lujza téren és a Kossuth téren. A korlátozás várhatóan este nyolcig tart.

Cigány- és kormányellenes beszéd a Blaha Lujza téren

17.35 - Egy jobbikos arról beszél a Blaha Lujza téren, hogy Heves megyében van a legtöbb cigány, ezért ott a legnagyobb cigánybűnözés, ráadásul a szocialista kormányzattal sincs könnyű dolguk a jobbikosoknak és a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjainak Hevesben. „Miért kell kitiltani a népet a hivatalos állami rendezvényekről?" - a teszi fel a kérdést a hevesi felszólaló.

Már 11 előállított a fővárosban

17.30 - Már 11 embert állított elő a rendőrség szombat délután 17 óráig Budapesten. Négy embernél közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket - gázsprayt és kést - találtak, két embert garázdaság bűncselekménye miatt, négyet igazoltatási problémák miatt, egy 17 éves fiút pedig korábban eltűnés miatt kerestek a hatóságok - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

A március 15-re bejelentett rendezvények közül délután 14 óráig országosan 467 rendezvény fejeződött be, 65 esemény azonban még tart. A befejezett rendezvények közül 5 fokozott kockázatú és 6 kiemelt kockázatú esemény volt. A vidéki rendezvényeken nem volt szükség rendőri intézkedésre, senkit sem kellett előállítani - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében.

Gyurcsány: a magyar sajtó nem lehet bunkósbot

17.10 - A sajtónak nemcsak az államtól, hanem legalább részben saját tulajdonosaitól és az azokhoz közel álló politikai pártoktól is függetlennek kell lennie, máskülönben nem közvetítő lesz, hanem a politika fegyverévé, "bunkósbottá" válik. A szabad magyar sajtó márpedig nem lehet bunkósbot - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Szabad Magyar Sajtó Díj szombati átadásán. A kormányfő szerint a sajtónak nagy felelőssége van abban is, hogy az összefüggéseket és az igazi mélységeket megmutassa. Az események tudósításakor a demokráciához értő polgárok sokasága kell ugyanis.

Egyre nagyobb a tömeg a Blahán

16.55 - Már áll a színpad a Blahán, 5-kor kezdődnek a koncertek. „Gyurcsány takarodj, vidd az összes cinkosod!" – olvasható a színpadot díszítő feliraton. A parkolóban több száz fiatal várja a koncertet, az összegyűltek a Fidesz rendezvényére érkezett tömeggel összeérnek. Legalább ezer ember várakozik, de folyamatosan érkeznek az Erzsébet híd irányából. Háttérzene szól a koncertek előtt, éppen a Vesszen Trianon című hazafias nóta hallható.

Az Akácfa utcában és a Blaha környékén több keresztutcánál rendőrök állnak, a környéket biztosítják.

Vége a Fidesz nagygyűlésének is

16.50 - Orbán Viktor beszéde után befejeződött a Fidesz nagygyűlése az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. Az emberek elindultak hazafelé, sokan a Blaha Lujza tér felé haladnak.

A Fidesz nagygyűlésén egyébként alig lehetett látni árpádsávos zászlót. A párt korábbi rendezvényein előfordult ez a jelkép, és ez a baloldal éles, illetve az államfő óvatos kritikáját váltotta ki.

Eddig 467 rendezvény ért véget

16.30 - Országszerte 467 rendezvény fejeződött be szombat kora délutánig az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulóján, és 65 van még folyamatban, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A közlemény szerint a szombaton befejezett rendezvények közül öt fokozott kockázatú és hat kiemelt rendezvény volt. A fővárosban kora délutánig 30 rendezvény fejeződött be, és 41 van még folyamatban.

Orbán beszél: árnyékból a fénybe

16.15 - A Fidesz elnöke belekezdett beszédébe, a többezres tömeg az Erzsébet hídtól az Astoriáig ér. A mennydörgés azt mondja, ember le térdeidre, az Isten beszél... ember, fel térdeidről, most a nép beszél - ezzel a Jókai Mór-idézettel kezdte beszédét Orbán Viktor a Fidesz nagygyűlésén.

Akik nem is tudtak egymásról, azok is ugyanott kötnek ki, ez a közösség születése, ez a forradalom szárnybontása, úgy, ahogy a történelem követeli - idézte fel Orbán Viktor az 1848-as forradalom hangulatát. Nekik nem sikerült kivívniuk a szabadságot, de ők a magyarok történetében újra és újra felvillanó jel, ők azok, akik árnyékból a fénybe fordítják a magyar nemzet jobbik részét.

Fidesz nagygyűlés. Fotó: Huszti István / Index.hu

Külföldi megfigyelőket hívott Budapestre a Civil Jogász Bizottság

15.50 - Külföldi megfigyelőket hívott a Civil Jogász Bizottság a március 15-I megemelékezésekre Budapestre, a tervek szerint a meghívottak még este egy sajtóközleményben számolnak majd be tapasztalataikról. Balog Zoltán, fideszes országgyűlési képviselő szombaton azt mondta, hogy azért volt szükség a külföldi megfigyelőkre, mert úgy látják Magyarországon még mindig nem biztosított és garantált, hogy egy nemzeti ünnepen emberjogi sérelmek nélkül ünnepelhetnek az emberek.

Balog Zoltán ostromlott városhoz hasonlította Budapestet, mert mint mondta, többezer rendőrt látni az utcákon és nem értik, miért van erre szükség. Az ellenzéki politikus aggasztónak nevezte, hogy továbbra sincsenek meg a 2006. október 23-i események felelősei, illetve hogy olyan hírek érkeznek, amely szerint nemcsak a különböző rendezvényekre érkezőket, hanem például metróaluljáróból érkezőket is megmotoznak civil biztonsági szolgálatok emberei.

A megfigyelőcsoport francia vezetője, Hevré Lavenir de Buffon a szombati sajtótájékoztatón a múlt heti népszavazásról beszélt. Azt mondta, De Gaulle francia államelnök, az 1969-es népszavazás, egy minimálisan különbségű vereség után azonnal lemondott. Az egykori elnöki tanácsadó szerint ezt másnak is meg kellene tennie, hiszen egy népszavazás eredménye sokkal erőteljesebb és fontosabb, mint egy választásé, mert a népszavazás a nép akaratát fejezi ki.

Philip: Egy végnapjait élő ripacs érdeke a rendbontás

15.30 - Már több tízezren vannak az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. A műsort ismét Rákay Philip vezeti, szeretettel köszöntötte az egybegyűlteket “az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról történő megemlékezésen".

Philip már a rendezvény elején elmondta, hogyan lehet majd elhagyni a helyszínt. "Kordonok között élünk a szabadság ünnepén" - mondta, és furcsállta, hogy azok minősítették kiemelt kockázatú rendezvénynek a Fidesz megemlékezését, akik felelősek voltak a 2006. október 23-án történtekért. Mindenkit kért, hogy ne dőljön be provokációnak, mert "csak egy végnapjait élő ripacs érdeke", hogy ma valami rendbontás történjen. Bejelentette azt is, hogy a Fidesz saját stábbal dokumentálja a történteket.

Ezrek és Himnusz a Fidesz nagygyűlésén

15.15 - A magyar himnusszal kezdetét vette a Fidesz nagygyűlése. Az egybegyültek "Hajrá, Magyarország! Hajrá Magyarok!" - kiáltással üdvözölték a párt vezetőit. A program a székely himnusszal folytatódott.

Már több mint tízezren gyűltek össze az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez meghirdetett fideszes rendezvényre, jelentette helyszíni tudósítónk. Jelenleg népzenei műsor szórakoztatja az egybegyülteket és a folyamatosan érkezőket, az aktivisták Az önbecsülés napja - Igen, Magyarország győzött feliratú kitűzőket osztogatnak.

Szabad szellem: jobbikosok és gárdisták a budapesti Deák térnél.
Fotó: Bakró Nagy Ferenc / Index.hu

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat

15.00 - Az államfő, a kormányfő és a házelnök jelenlétében kiosztották a legtöbb pénzzel járó, így legnagyobb presztízsű állami díjakat. A művészek Kossuth-, a tudósok Széchenyi-díjat kaptak. Mindkettő hétmillió forinttal jár. Idén Blaskó Péter nem vette át a Kossuth-díjat, mert félt, ha kezet fog Gyurcsány Ferenccel, akkor utána már nem nyúlhat családtagjaihoz. Sas Józsefnek is megítélték, de őt Gyurcsány Ferenc húzatta ki a listáról, mert első fokon pont most ítélték felfüggesztett börtönre adócsalásért. Gerő András történész Széchenyi-díjat kapott. Ő azért érdekes, mert egy tévéműsorban beszari alaknak nevezte Sólyom Lászlót, aki a díjat átadta neki. Gerő azért mondta ezt az államfőről, mert 2006. október 23-án nem ment el az Ötvenhatosok terére koszorúzni.

Kezdetét vette a Jobbik és a Magyar Gárda megemlékezése

14.30 - Több száz szimpatizáns részvételével kezdődött meg délután 2 órakor a fővárosi Erzsébet téren a Jobbik és a Magyar Gárda megemlékezése - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A rendezvény körülbelül 60-70 gárdista bevonulásával vette kezdetét, majd a Himnusz elhangzása után a színpadon szónokok váltják egymást. A bejelentett eseményre érkezőknél számos árpádsávos, illetve jobbikos zászlót lehetet látni. A tömeg békés, a környéken mindenesetre rohamrendőrök várakoznak.

Eddig hat embert állítottak elő

14.20 - Eddig hat embert állított elő a rendőrség a március 15-i rendezvényekről - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Juhász Gábor államtitkár, a március 15-i rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője.

A Március 15-e téren, Demszky Gábor főpolgármestert kövekkel és tojásokkal dobáló tüntetők közül öt embert sikerült beazonosítania a rendőröknek, közülük két embert már elő is állítottak, három tüntetőt még keresnek. A dobálásban egy rendőr könnyebben megsérült, amikor eltalálták a lábán.

A korábbi rendezvényeken összesen négy embert állítottak elő, a Múzeum kertben például - a kordonon belül - egy 14 éves fiút vettek őrizetbe, akinél egy 15 centis kést találtak - tette hozzá Juhász Gábor.

Demszky-t esernyős Smith-ügynökök védik

13.25 - Demszky beszél a Petőfi szobornál. Az árpádsávos zászlóval vonulókról azt mondta, nem ismerik a magyar történelmet, a Gárdáról, hogy a nemzet szabadságának ellensége. A válasz hamar megérkezett: a ragyogó napsütés ellenére nagy fekete esernyők óvják a szónokot az égi áldástól. De Demszky nem enged, előbb hídépítésről, aztán közteherviselésről beszél. Aláfestésül a tömeg füttyszava szolgál. A koszorúzás során kiderül: a főpolgármestert jobb combján csúnya tojásbomba találta el. Az ünnepi műsor mivel mással kezdődhetne: táncosok jönnek, fekete ernyőkkel, aztán ezeket összecsukják és indul a performansz.

Gázspray-val készültek

12.45 - Eddig négy embert állítottak elő a rendőrök a fokozott ellenőrzések nyomán Budapesten. A március 15-i rendezvények mellől két embert azért vettek őrizetbe, mert gázspray volt náluk.

Tojásdobálás a Petőfi-szobornál. Fotó: Bakró Nagy Ferenc / Index.hu

Incidens nélkül véget ért

12.00 - Komolyabb incidens nélkül ért véget szombaton délben a Múzeumkertben tartott ünnepi megemlékezés. Az ünnepséget a Jobbik felvonulásából kivált fiatalok próbálták megzavarni, ám rövid hangoskodás után továbbmentek. Az ünnepségen nem vettek részt a közjogi méltóságok.

Az összefogást hiányolta Dávid Ibolya

11.35 - Az MDF elnöke szerint mára feledésbe merült az összefogás valódi jelentése. Sokan ugyanis ezt úgy értelmezik, hogyha valaki szó nélkül, saját véleményét feladva masírozik be valamely zászló alá. Nemzetünk nagyjai azért fogtak össze, mert felismerték a történelmi pillanatot a cselekvésre. A jelenkor politikája éppen annak a történelmi programnak kudarcát vetíti elő, amelyért 1848 hősei küzdöttek - tette hozzá Dávid Ibolya ünnepi beszédében Isaszegen.

Leöntötték őket az ablakokból

11.30 - Az Október 6. utcában lakók ételmaradékkal dobálták és leöntötték az ablakaik alatt elhaladó tömeget - számolt be a hírről a hirado.hu. A kormányellenes jelszavakat kiabáló tömeget ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész vezeti, a tömeg előtt haladó rendőrautó mögött a Magyar Gárda egyenruháját viselők vonultak katonai alakzatban.

Masíroztak a gárdisták

11.20 - A Magyar Gárda két nagyobb csoportja elhagyta a Fővám téri rendezvényt, és alakzatban vonulnak végig a Váci utcán. Több üzletből "hajrá gárda" felkiáltásokkal bíztatják őket.

Bár a Fővám térre 11-re volt meghirdetve a nagygyűlés, de húsz perce csak két hatalmas zászlót lengetnek a színpadon, és továbbra is a Kárpátia szól.

Kolozsváron, a magyar szeparatizmus ellen

11.10 - Kolozsváron - helyi idő szerint - délben kezdődtek az ünnepségek a főtéri Szent Mihály templomban. Ezt megelőzően csaknem 300 méterrel odébb a szélsőséges Új Jobboldal nevű román nacionalista szervezett tüntetést a magyar szeparatizmus ellen.  Román fiatalok megvertek szombaton Kolozsváron egy magyar fiút, aki piros-fehér-zöld zászlóval és kokárdával ment a városban rendezett március 15-i ünnepségre.

A beléptető kapukat többen kihagyták, inkább a téren kívül maradtak.
Fotó: Nagy Attila / Index.hu

A Jobbik menete a kordonon kívül a Nemzeti Múzeumnál

11.00 - Megkezdődött a március 15-ei állami ünnepség a Múzeumkertben. A Múzeum körúton a múzeum előtti részt kordonnal lezárták, és egyenként engedik be az érdeklődőket. A tömeg nyugodtan figyeli az ünnepi műsort. A tervek szerint a programban nem lesz politikusi beszéd.

Közben a Nemzeti Múzeumhoz ért a Jobbik és a Magyar Önvédelmi Mozgalom menete, de ők a korodonon kívül maradtak.

Több százan vonulnak a Belvárosban

10.20 - Több százan vesznek részt a Jobbik és a Magyar Önvédelmi Mozgalom vonulásán Budapest belvárosában - a március 15-ei ünnep délelőttjén. A tömeg jelenleg az Október 6-a utcán vonul. A Szabadság-térről mennek át a Fővám térre. A menetben több tucatnyian vannak a Magyar Gárdától. Tömegben sokan Gyurcsány Ferenc távozását követelik.

Kilenc órától istentiszteletet tartottak a Szabadság téren, a Hazatérés templomában. Innen 10 óra után indult el a menet a Fővám tér felé, ahol ünnepi nagygyűlés sorozata kezdődik a két szervezetnek. A menet érinti a Nmezeti Múzeumot is.

Hatvan motoros gyűlt össze a Városligetben

10.00 - Hatvan motoros gyülekezik a Városligetben, a Közlekedési Múzeum mellett, jelentette egy Index-közeli fotós. A motorosok tíz órakor járműre pattantak, de mint kiderült, nem tüntetni indultak, csak "a Velencei tóra, de előbb az Agip-kúthoz".

A Múzeum körutat is lezárták

9.00 - A rendőrség szombat reggel 9 órakor lezárta a Múzeum körutat a forgalom elöl. Emiatt a Károly körútról érkezők csak a Blaha Lujza tér irányába kanyarodhatnak, hiszen a Ferenciek tere irányába már kora reggel óta nem fordulhatnak. A Múzeumkertben délelőtt 11 órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés, ezt megelőzően a Jobbik és a Magyar Önvédelmi Mozgalom aktivistái is elvonulnak a Nemzeti Múzeum előtt.

Épül a kordon a budapesti Kossuth téren

7.30 - Fél héttől már sem a Széchenyi rakpart felől, sem a Vértanúk tere felől nem lehetett behajtani. Szombaton a 2-es villamosok csupán a Czuczor utca és Közvágóhíd között közlekednek, a 70-es és 78-as trolibuszok reggel 7 órától a Kossuth Lajos tér helyett csak a Honvéd utcáig szállítanak utasokat. A Kossuth tér megközelítését az is nehezítheti, hogy a rendőrség kérésére a metróállomást időnként lezárhatják, ezalatt a szerelvények ott nem állnak meg.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Kossuth teret a hagyományoknak megfelelően a zászlófelvonás és a Kossuth Emlékmű koszorúzása miatt zárják le délelőtt 11 óráig. A rendőrség a központi ünnepség után a teret újra átadja a forgalomnak és az ünneplőknek, de a késő délutáni órákban újra lezárja azt. A kordonokat a szükséges ideig, de legkésőbb március 17-ig hagyják felállítva - áll a rendőrség korábbi közleményében.

Források: Független Hírügynökség / Index

Olvasóink írták

201 hozzászólás
 • 201. Don Kartács 2008. március 22. 20:24
  „Pedig nagyon úgy néz ki, hogy a jobb oldal seggnyalója vagy, mert azok verik a másik fejét, hogy ha nem velünk, akkor ellenünk, aki nem nekünk nyal, vagy más a véleménye, vagy netán a tapasztalatai olyanok, hogy egyeznek más oldal véleményével, akkor máris kommunista. Az első mondatod hasonít az én ártatlan vagyok mondókára.
  Rendszerváltás sosem volt és sosem lesz, mert amíg az embereket ilyen könnyen lehet manipulálni és utcára küldeni, addig soha a büdös életben nem fog itt semmi megváltozni, csak más lesz a neve. És amíg mindenki az államtól várja a támogatást, mindaddig szó szerint a régi rendszer marad talpon.”
 • 200. DBLaci 2008. március 21. 19:51
  „Ébred a nemzet, és ha én azt mondom, hogy büdös egy kommunista vagy, nem jelenti azt, hogy fideszes vagyok. Merthogy nem vagyok az. Már nem, rájöttem, hogy ők is hazudtak sokmindenben, sőt, a legfontosabb dolgokban. (bár a látszat miatt sokáig tetszett) Úgyhogy nem pártokban gondolkozok, hanem nemzetben, a megosztás mindenkinek a kárára van. De a mostani idézőjeles "demokráciában" csak pártok vannak, ha 2010-ig nem lesz rendszerváltás, akkor meg marad a Jobbik. Meglátjuk.”
 • 199. Don Kartács 2008. március 19. 20:24
  „Hm, és ezek után ne nevezzem az ilyeneket OV seggnyalójának? Pláne azzal a gondolatvitellel, hogy mindenért a másik a hibás, mi a fidesz és hívei ártatlanok vagyunk, mert mi mindig jót akartunk és sosem hibáztunk? Nem én skandálom a régi kommunista idők szövegjeit, hogy az állam az anyánk, az állam az apánk, hanem Ti sírtok érte. Ébred a nép? A nép, amikor ébredni akart elnyomta az MDF, aztán az MSZP, a Fidesz sárbatiporta, az MSZP folytatta, és most a Fidesz önmagát mártírnak akarja beállítani? Csak addig, amíg meg nincs a szavazat, utána leszarnak mindenkit és folytatódik minden tovább. Szart se ébred a nemzet.”
 • 198. magyaro 2008. március 19. 17:37
  „Don Kartács
  Te nagyon visszasírod az ötvenes éveket, nem voltál véletlenül párt titkár???? Te tartasz minden máshogy gondolkodót, jobboldali szélsőségesnek, de szerintem nálad nagyobb, szélsőséges nem létezik. Nem vagy te véletlenül, Sztálin reinkarnációja????”
 • 197. DBLaci 2008. március 19. 16:26
  „Don Kartács elvtárs!

  Rohamosan közeledünk az 50es évek felé, visszafele! Tudom a nyálad is elcsöppen a gondolatra, hogy egy gyurcsány viccért börtön jár majd, de ki kell ábrándítsalak. A nemzet ébred, tömegek szeme nyílik fel naponta, amiben a húrt túlfeszítő hazaáruló vezetés is sokat segít!”
 • 196. Don Kartács 2008. március 19. 13:19
  „Igen, örülnék annak, hogy ha nem léteznének, mert akkor nem kellene attól rettegni, hogy vajon lesz-e randalírozás állami ünnepeken, amelyek őseink tiszteletére rendeznek meg évről évre, nem lennének széthúzást serkentők, akik vakon elhisznek mindent, amit egy kis alacsony termetű görcs mond, mert elvették a nyalókáját. Igen, igazad van, akkor minden sokkal egyszerűbb lenne, mert nem ugrálnak mindenki mint a nikkelbolha más mondatait szajkózva, hanem csakis a saját tapasztalatát fogadná el.”
 • 195. magyaro 2008. március 18. 17:07
  „Don Kartács
  "190-es és 191-es emberi csökevényeknek"
  Tudom, hogy annak örülnél, ha az ilyen "emberi csökevények" nem léteznének, mert akkor megvalósulna álmod, egy ország, egy párt, egy vélemény, egy vezér. Ismerős ez, de nem vált be sehol. Bocsánat, hogy élünk, szerinted jobb lett volna, ha ilyenek mint mi, fent maradnak a fán, de ha már vagyunk, legalább hallgathatnánk szeretett vezéredre GYF-re és elmennénk máshová. Akkor lennél könnyen, mindenki hasra esne véleményed előtt!!!”
 • 194. véleménytmondómagyarember 2008. március 18. 16:28
  „Köszi :)”
 • 193. Don Kartács 2008. március 17. 19:44
  „190-es és 191-es emberi csökevényeknek maximálisan ajánlom ama tényt figyelembe venni, hogy ismét egy jó példát mutattok a jobboldal politikájából, mégpedig az, hogy az, amiből ti mutattok fel a legtöbbet is próbáljátok másra hárítani, hogy a másik fél mindenért a 100%-ig hibás. Nem vagytok ti olyan feddhetetlenek. Gyűlöletet lehet érezni? Naná, mert a sok hülye, aki beveszi az orsós beszédét önmaga készíti elő saját pusztulását. A 192-essel értek egyet maximálisan: mindkét fejet le kell vágni ahhoz hogy rend legyen.”
 • 192. véleménytmondómagyarember 2008. március 17. 18:25
  „"Mióta a kis felcsúti cigánynak kiestett a kezéből az országalma , meg a jogar , azóta csak rí´ , meg uszít.Eredeményes munkát végzett! Családokat, munkahelyi közösségeket sikerült szétkúrnia.Ha abbahagyná , -"Tisztelt Hölgyeim , és Uraim"-többre mennénk , úgy lehet. De nem tudja(nem akarja?) abbahagyni!"

  Igazad van!

  Itt akkor lesz rend, ha Orbántól a Gyurcsányig eltakarodnak a politikából! Ezt ki intézheti el? Hát mi, szavazók, polgárok, magyarok...
  Nem kellenek nekünk ilyen emberek, meg bunkók se akik végig kiabálják az ünnepeket, tönkreteszik az országot...”
 • 191. Monte Carlo 2008. március 17. 16:28
  „Don Kartács
  Akkora 00 vagy, meg hülye, hogy mehetsz Gy-nyal oda, ahova Horn küldött titeket.
  Mosd ki a büdös szádat, aztán nyald a ki a komcsijaid seggét, ízlelgesd, csámcsogj..”
 • 190. magyaro 2008. március 17. 15:14
  „Don Kartács
  Szemüvegen át nézed a világot, amin csak azt látod amit akarsz!!! Te beszélsz, minden szavadból fröcsög a gyűlölet, a máshogy gondolkodókkal szembe, mindenkit kiirtanál legszívesebben, aki nem fogadja el véleményed!!! Az 50-es évek ávósai között is, te lettél volna a legkegyetlenebb és legböszmébb!!!”
 • 189. Don Kartács 2008. március 17. 06:39
  „130.) Ellenzéki Te paraszt állat, aki a királyodnak nem nyal be csontig az élből kommunista mi? Kísérteties egyezőséget mutat a Te urad és parancsolód Adolf Hitlerrel. Rajtad és az összes hasonló szimpatizáson pedig leverném az összes okozott kárt, mert nektek köszönhető az értelmetlen rombolás és randalírozás, mert máshogy gyengeelméjűségeteket nem tudjátok kifejezni, csak úgy, ha más vagyonában kárt tesztek. Égessétek le magatokat a világ előtt, de sok magyar van ebből a 10M főből, aki nem kér belőletek és abból, hogy utánatok ítélik meg a magyar fogalmát.
  135.) Miracle-nek igaza van : amit vitkor akar az a régi kommunista rendszer visszasírása, hogy mindent állítsunk vissza, mert szerinte az a jó és a fasza, hogy minden ingyen van, és ezt a jobb oldal akarja.
  144.) Kérdőjel : ezt a kérdést tedd fel ugyanúgy az MDF-nek és a Fidesznek is.
  148.) Nickboy : akár kikerült az öszödi beszéd akár nem, egy poltikus szájából sem fogod soha többé hallani azt, hogy elismeri azt, hogy hazudott az embereknek, főleg az uratokéból nekem, aki egyre jobban ezt teszi.
  162.) Szögletes zárójel : ez a tipikus fidesz agyatlanság mintapéldánya : mindenért a másik a felelős én abszolúte tökéletes és feddhetetlen vagyok én soha semmit nem tettem a magyar állam ellen. Hogy ide ne rókázzak
  163.) Ellenzéki : ha csak pár szót tudtok felfogni és ismételni papagáj módjára, ugyanúgy, mint egy Alzheimer kórban szenvedő szerencsétlen, akkor javaslom, hogy kommunikációs képességeteket fejlesszétek. Ha pedig mindenért a baloldal a felelős, akkor pedig tényleg elvakultak vagyok egy SS-hez hasonló gondolkodásmód iránt, hisz a legtökéletesebb emberi ostobaság az, ha önmagunkat mindvégig hibátlannak valljuk.
  168.) Pinochet : a bocskoros orsós jobban tetszene?:)
  178.) Pinochet : csak a tényeket közlik, amit sokan elhallgatnak. Ez köbö pont ugyanolyan tény, mint az, hogy ha ügyes az illető, akkor előszőr lesz amcsiföldnek fekete elnöke”
 • 188. boccs 2008. március 17. 00:22
  „-Pinochet
  -team5

  Olvassátok már el mi van IDE írva piros betűkkel A TÉGLALAP FÖLÉ:

  ---HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ--

  NEM VILÁGOS...???”
 • 187. Democracy 2008. március 16. 23:56
  „Bokros Lajos volt MSZPs pénzügyminiszter azt állítja, hogy a gazdaság talpraállításához a hitelesség és szakmaiság helyreállítása szükséges. Nem csak a négyéves, de a soronkívüli választások lehetőségét is említette. Ezzel minősítette Gyurcsányt és kormányát! "Az utolsó 24 órában vagyunk4" - mondta Bokros. Gyurcsány önként nem mond le, hacsak meg nem erősítik pozíciójában a szocialista képviselők! Törhetik a fejüket! Vagy az ország gazdasága, vagy a pártérdekek! Nos mi lesz a fontosabb számukra? Vagy az MSZP is az SZDSZ szintjére süllyed?”
 • 186. antropológus 2008. március 16. 21:49
  „Aki itt cigányozik, azt börtönbe kell csukni.
  Kendének is ott lenne a helye, mert ő kezdte a cigányozást.
  Kezdjük ott, hogy nem is igaz, tehát aljas rágalom !!!!
  Ha meg igaz lenne, akkor pedig büntetendő dolog a rasszizmus (a zsidózás sem megengedett).
  Megnézném én szívesen 166. footballon@freemail.hu származását (emberi megnyilvánulása nincs, tehát az ökörtől, vagy patkánytól származik....)”
 • 185. Korrekt 2008. március 16. 21:36
  „Édes istenem!...hát soha nem fogjátok megérteni?
  Töténelmi betegség, Magyar betegség az egész.
  Itt már régen nem Gyurcsányról van szó....ez mindig igy volt a magyar történelemben.
  Széthuzás - rombolás - árulás - anarchia az ország lejáratása, és mind ezt magasszinten szervezik és irányitják.
  Nem ám néhány ezer gyülevészre fogjátok az egészet!?
  Mit gondóltok mit szól az egész világ?
  Azt hiszitek, hogy ezt a sok mocskot mind rá lehet kenni a Gyurcsányra?
  Magyarország végképp eljátszotta a szerepét, már örökre csak cigányoknak fogják tartani és nevezni.”
 • 184. team5 2008. március 16. 21:33
  „183. Pinochet
  Bele sem kezdek a megértetésbe, mert meddő dolog.
  A kultúrált megnyilatkozást sem én kértem számon, csak közvetítettem annak aki ezen háborgott. Jogosan!!! Az én "bűnöm", hogy rávílágítottam, hogy ez intelligencia és nem szín kérdése.
  Tőlem az oktaéder is megkapja a véleményt. Számold ki az hányas mérce!?
  A lényeg, hogy ismét csak vagdalóztál, mert ellenem felhozott rágalmaid bizonyítani nem tudod hiszen nincs is mit. Ebből is látszik, hogy elvakított valami/ ki.
  Te ilyen vagy.”
 • 183. Pinochet 2008. március 16. 21:00
  „team5!
  én ebbe ami itt megy nem akarok belemenni, hidegen hagy, hogy poénos kedvedben vagy és azt hiszed, hogy te vagy az atyaúristen, aki mindenkit leoszthat. Nem is akarok semmilyen módon vitatkozni, egyszerűen unom már, hogy minden nap ez megy itt. Az előző hozzászólásom meg főleg a 166.footballon@freemail.hu-félék megnyilvánulására volt válasz. Csak annyit írtam, hogy a kulturált megnyilvánulást kéred számon, főleg az egyik oldaltól miközben a másik keményen cigányozik,de arra semmi reakciód nem volt. Ez kettős mérce a részedről, nem?”
 • 182. Ful 2008. március 16. 20:30
  „Egyik cigányoz, a másik zsidóz.
  Tökéletesen alakítjátok a mai magyarország színvonalát.Még, ha igazatok is van e két minőségi ember faji vagy vallási hovatartozásában miért kell egy csomó rendes embert kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy két ilyen alapján itélkeztek?
  Bírjátok ki a választásokigés zavarjátok elmindkettőt - persze a másik két mellék-görénypárttal együtt - a francba!
  Kár egymást ölni ezekmiatt...”
201 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult az első balatoni sétahajó

Szombaton délelőtt kifutott a siófoki kikötőből az idei első sétahajó a Balatonon. Ezzel még nem… Tovább olvasom