Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

216,9 milliárd forint az államháztartás hiánya

Az államháztartás önkormányzatok nélküli hiánya 216,9 milliárd forint lett 2007 februárjában, szemben a korábban prognosztizált 251,2 milliárd forinttal - közölte az előzetes adatot a Pénzügyminisztérium (PM) kedden.
Februárban a prognózisnál kedvezőbben alakult az államháztartás helyzete. Az államháztartás az idén az első két hónapban - önkormányzatok nélkül - 413,1 milliárd forint deficittel zárt. A PM február végére 447,4 milliárd forint hiányt várt.

Az első két hónapban a prognózishoz képest a GDP 0,2 százalékával kisebb a deficit. A február végi hiány a GDP 1,6 százalékát éri el. A várt hiány a GDP 1,8 százaléka volt.

A szaktárca érvényes első negyedévi hiányprognózisa 894,5 milliárd forint. Amennyiben ezen nem változtat a PM, úgy márciusban - amikor a 13 havi nyugdíj első részét fizetik - 405 milliárd forint deficit keletkezik, ha viszont a februári kedvezőbb adattal számol, akkor a hiány 371 milliárd forint lehet.

Az államháztartáson belül a központi költségvetés 259,8 milliárd forintos deficittel zárt. Januárhoz hasonlóan februárban is többlet keletkezett a társadalombiztosítási alapoknál és az elkülönített állami pénzalapoknál. A társadalombiztosítás pénzügyi alapjainál a többlet februárban 25,8 milliárd forint, az elkülönített állami pénzalapoknál 17,1 milliárd forint lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden vágott baromfit zároltak

A Kecskeméten büdös hússal lebukott Patyi-Hús Kft. vezetőit letartóztatták, az üzleteit és raktárait… Tovább olvasom