Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

275 millió forintra pályázhatnak a zöld szervezetek

A Norvég Alap kiemelt céljainak egyike a civil szféra erősítése. Zöld szervezetek a norvég alapból összesen 275 millió forintra pályázhatnak január 17-ig.
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter elmondta, hogy a civil szervezetek támogatást olyan projektekre nyerhetnek, amely a társadalom környezettudatosságának fokozását szolgálják. A támogatások összegének legalább 2,55 millió forintot kell elérnie, de a 63,75 millió forintot nem haladhatja meg - közölte Fodor Gábor.

Hozzátette, hogy a projektköltségek minimum 10 százalékát a pályázóknak önerőből kell állniuk. A miniszter hangoztatta, hogy a kis civil szervezetek sincsenek kizárva a minimumkövetelmények miatt, hiszen konzorciumba tömörülve az önrészt és a minimum projektköltségeit is lehet teljesíteni.

Fodor Gábor beszámolt arról, hogy a beérkező projektötletekből egy civil szervezetekből felálló bírálóbizottság dönt. A projektek végrehajtásának időtartama 4-24 hónap, a befejezés végső határideje 2010. december 31.

A pályázat támogatásközvetítője a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM), a forrásokat Norvégia Lichtensteinnel és Izlanddal közösen biztosítja. A norvég alap elnevezésű támogatási konstrukciót ezek az országok azért hozták létre az EU új tagállamai számára 2004-ben, hogy elősegítsék a gazdasági kohéziót a kibővült Európai Gazdasági Térségben. Ezek az országok díjat fizetnek az EU-nak azért, hogy a belső piacon részt vegyenek, ez a hozzájárulás képezi a mostani támogatás alapját.Fodor Gábor szólt arról, hogy a KVM a norvég alapon kívül az idén 100 millió forint pályázati forrást biztosított a zöld szervezeteknek. A jövő évi költségvetési terv 300 millió forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt százalékkal emelkednek a közalkalmazottak bérei

Öt százalékkal emelkednek a közszféra bérei jövő január elsejétől. A béremelésről kedden délután… Tovább olvasom