Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

30-an támadtak a rendőrökre

Heves - Rendőrökre támadt egy húsz-harminc fős társaság szombaton Hevesen. Senki nem sérült meg. A rendőrök nyolc embert vettek őrizetbe.
Délelőtt egy ismeretlen nő telefonált a hevesi rendőrségre, hogy a Dankó Pista utcában tömegverekedés folyik. A járőrök kimentek a helyszínre, de semmit nem láttak, közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Negyed óra elteltével ugyanaz a hang újra telefonált. A rendőrök ismét megjelentek a Dankó Pista utcában, ahol hirtelen egy 20-30 fős, botokkal, kerti szerszámokkal felfegyverkezett társaság körbeállta szolgálati autójukat. Egyikük odalépett a kocsi vezetőoldali ablakához és nem engedte, hogy a rendőr felhúzza az ablakot. A férfi kérdőre vonta a bent ülő két rendőrt, egy pár nappal korábban végrehajtott akciót sérelmeztek. Akkor körözött személyeket kerestek a városban. A társaság életveszélyesen megfenyegette a rendőröket, öklükkel verték a kocsit, valaki egy lapáttal a rendőrautó szélvédője felé ütött. Ekkor a járőrök segítséget kértek.

A helyszínre kiérkező további rendőrök elfogtak 9 embert, akik közül nyolcat őrizetbe vettek. Egy idős asszony ellen szintén eljárás indult, de őt egészségi állapota miatt nem állították elő. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indult eljárás ellenük. A hivatalos személy elleni erőszak miatt a Heves Megyei Nyomozó Ügyészég nyomoz majd. Elfogták emellett azt a férfit is, akit a társaság által sérelmezett rendőri akcióban keresett a rendőrség. Őt azért keresték, mert nem kezdet meg börtönbüntetését.

A város rendőrkapitánya az eset miatt fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el, mely során átvizsgálhatják az autókat, valamint a ruházatot is - mondta Soltész Bálint.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. achilleus 2009. február 08. 11:47
  „31. hozzászólás keletaru 2009.02.08. 11:43 Ezért:
  Ki nem veszi észre, hogy Draskovics mögött Gyurcsány áll, ezek polgárháborús hangulatot szítanak, ezzel ruandásítják az országot. (Emlékeztetőül: a 90-es évek elején 1 millió áldozatot követelt a 10 milliós országban a 15%-os tuszi és a 85%-os hutu többség között kitört vérengzés.) Gyurcsányék errefelé irányítják az országot, vagy tudatosan, vagy ösztönösen. Lényeg a hatalom megtartása, kerül, amibe kerül. Remélem, hogy a mostani áldozatok nem magyar állampolgárságára tekintettel, végre felfigyel az EU is erre az álnok és szemforgató nemzetiségi politikára, amely egyaránt mind a többség, mind a kisebbség tízezreinek életét és biztonságát veszélyezteti.”
 • 31. keletaru 2009. február 08. 11:43
  „Nem tudom olyan embereket miért segít a társadalom , akik nem fogadják el törvényeinket együttélési szabályainkat . Akkor nem kellene őket támogatni , ha nem müködnek együtt a társadalomal . Segítségünket se fogadják el ! Tessék beilleszkedni ! Igaz ez sosem akar sikerülni . A segítségünk mind erkölcsi , anyagi az kell , meg kell szüntettni ezen emberek támogatását . Hadd tanulják meg a társadalom segítsége nélkül mennyire nehezebb ! Üdv Kuci”
 • 30. babocska 2009. február 08. 10:59
  „Tényleg kellene már szigorúbb törvény ezeknek a dolgoknak.Ha önként nem vonul be a sittre,úgyis előkeresik a rendőrök még a föld alól is.Mit gondolt ez csürhe társaság ,majd nekimegy a rendőröknek és azok nem hajtják végre amiért odaküldték őket.Vezérük a Draskovics miért nem nyargalt egy táska segéllyel neki,hogy megerősödjenek a következő támadásra.Legyen erejük a kocsmában betankolni,hogy erős legényeknek tünjenek.Jó lenne tényleg már a védőik jó modorra is oktatnák ezt a lemaradt,öntörvényü társaságot.Aki pedig tagadja,hogy nincs c......bünözés az hazudik, s tünjön el a politikai süllyesztőbe,de nagyon gyorsan......”
 • 29. egy 2009. február 08. 10:38
  „Kezd tele lenni a hócipőm, hogy ezek a szarrágó cigányok mi mindent engedhetnek meg maguknak. Persze, ha engem is a rabbik védenének, nekem is nagy volna a szám... :( Egyik hozzászólásban benne volt, hogy ha a rendőrre támad valaki, azt le lehessen lőni! Jaj, de mit beszélek?! Egyből jönne az ombudsman, hogy szegény cigány épp csak dolgozni ment a lapáttal, de azt a feje fölé tartva szokta vinni, nem a vállán, és közben hangosan szidja a rendőrt, mert ő így késziti fel magát a megerőltető munkára... Gratulálok a vezetésnek, hogy mi MAGYAROK a saját hazánkban csak "tenyész emberek" lehetünk, akiknek alulról a cigányok, felülről meg a rabbik szívják a vérünket! Persze egymással karöltve. Nem vagyok rasszista, és nincsenek kényszerképzeteim, de elértük azt a pontot, amit már nem lett volna szabad. Nem uszítok senkit semmire, csak azt hiszem, hogy nekünk MAGYAROKNAK át kell néhány dolgot gondolnunk... :( Ki véd meg minket? A jogaitól megfosztott 75000 Ft-ért dolgozó rendőr, aki nem "mer" odaverni a rohadéknak, mert egyből jön a belső vizsgálat, meg az ombudsman... Vagy a politika? Ja, épp azon "fáradoznak"... Csak sírni tudok, hogy ideáig jutottunk....:(”
 • 28. jurigeller 2009. február 08. 10:33
  „ÉS MÉG VAN AKI AZT ÁLLÍTJA HOGY NINCS CIGÁNYBŰNÖZÉS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 27. achilleus 2009. február 08. 10:24
  „Draskovics takarodj!!!
  A tárcavezető /Draskovics/ szerint nem szerencsés, ha egy rendőri vezető egy konkrét társadalmi réteget nevez meg a bűncselekmények elkövetőjeként, még ha az adatok ezt is mutatják - nyilatkozta a Népszabadságnak. Az ideiglenesen leváltott, majd székébe visszahelyezett Pásztor Albertnek kirótt figyelmeztetést az összes rendőri vezetésnek szánták. Ha valaki a jövőben hasonló nyilatkozatot tesz, az súlyosabb büntetésre számíthat.”
 • 26. Egy_a_sok_közül... 2009. február 08. 09:09
  „Nem elég nekünk a válság, még ezek is a nyakunkon élősködnek?!
  Ha már élősködnek, legalább kussolnának és meghúznák magukat...”
 • 25. zoltanz 2009. február 08. 08:27
  „Barnáné, te eltévedtél. Sebaj, járt már így más is.”
 • 24. KolompárRómeó 2009. február 08. 08:18
  „Nyáron Heves főútján mentünk végig, ahol minden bizonnyal éjszakai műszakos, így nappal otthon tartózkodó, az utcán csordában járó adófizető magyar állampolgárok távcsöves puskával célozgattak mindenfélékre. Feltételezem, hogy ezen társaság nagyszámú családtagjainak valamelyike is benne lehetett az amúgy csak az eltérő kultúra miatt meg nem értett csoportos rendőrtámadásban.”
 • 23. barnáné 2009. február 08. 07:57
  „Válasz 21. nek
  Úr isten ember(?) !!!
  Meghalt egy 17-éves srác. Ez jut róla eszedbe ??? Beteg vagy ???
  Szabad neked is földet túrni, ha már olyan jól megy a parasztnak !
  Ajánlom próbáld ki!
  Ui.: Már ingyen is lehet bérelt földhöz jutni.”
 • 22. team5 2009. február 08. 07:38
  „21. hozzászólás flower 2009.02.08. 07:19

  Már tudom melyik része vagy a virágnak!
  Ami a föld alatt van.”
 • 21. flower 2009. február 08. 07:19
  „Jól tették. Ugyanezt csinálják a rendőrök is.
  Csoportosan garázdálkodnak.”
 • 20. migusz 2009. február 08. 07:07
  „Ha ezt magyarok tették volna, már óriási lenne a botrány. Illetve nem tudom,mert ilyenről még nem hallottam. Ezeknek mindent szabad? Szerintem már rég kinn vannak. Kapnak egy kis ejnye-bejnyét és kész. Mehetnek tanárt ölni.”
 • 19. Sziti 2009. február 07. 22:30
  „Nem szabad, mit képzelsz.”
 • 18. KamuNeni 2009. február 07. 21:52
  „ja. hat ezeket a svedeket mar igazan gatyaba kellene razni. Nem diszkriminacio ez hanem common sense.”
 • 17. cartagonova 2009. február 07. 21:45
  „Ezt nem követhették el a szegény, jó lelkű, megfélemlített, rettegésben élő cigányok, ezt csak a Magyar Gárda tehette! Tőlük kell félni!”
 • 16. flexsnake 2009. február 07. 21:20
  „Kicsit túl van ez lihegve. Gyorsan összefogdosták őket és kész. Eddig is volt, meg lesz is ilyen. Aki rendőrre támad azt ki lehessen lőni, legyen benne a BTK-ban. Aki a rendőrre nem hallgat azt szintén ki lehessen lőni. Amerikában ez tökéletesen működik. Szép szóval meg türelemmel lófaszt lehet csinálni, nem közbiztonságot.”
 • 15. Sziti 2009. február 07. 20:19
  „Ha már a rendőröket is megtámadják mi mire számíthatunk?”
 • 14. Egy_a_sok_közül... 2009. február 07. 19:55
  „Eddig próbáltam lojális lenni velük, de ezek után belátom rezervátum a megoldás...”
 • 13. dodó 2009. február 07. 19:51
  „Ide vezet a kirekesztés,a segéllyel való megalázás és a GÁRDÁTÓL VALÓ RETTEGÉS!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrnek hajtott egy quados Pest megyében

Rendőrnek hajtott egy quados péntek délután Tápiószecsőn, Pest megyében - tájékoztatott szombaton… Tovább olvasom