Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

300 forint lehet egységesen a vizitdíj

A miniszterelnök és a szaktárcák, koalíciós frakciók keddi egyeztetésén elhangzott javaslat szerint egységesen 300 forintot kellene fizetni vizitdíjként 2007. február 15-től, a rászorulók pedig kiegészítést kapnának.
Ezzel a megoldással az önkormányzatokat teljesen kihagynák a rendszerből, 18 éves korra emelnék a mentesség határát, és a nyugdíjminimum, illetve annak a kétszerese lenne a rászorultság mértékének mérőszáma.

Az egyik kategóriában évi 3600, a másikban 2400 forinttal támogatnák pluszjuttatásként a szociálisan rászorulókat. A két összeg fedezné az évi orvoslátogatást, hiszen a felmérések szerint a magyarok átlagosan évente hétszer keresik fel orvosukat. A javaslatra azonban még rá kell bólintania a kormánynak a szerdai ülésén, továbbá a két koalíciós frakciónak. A lap azonban ugy tudja, nem mindenki ért egyet a fenti rendszerrel.

Erre a megoldásra azért is volt szükség, mert problémát okozna, ha az önkormányzatoknak kellene a rászorulók igazolványát kiadni, becslések szerint hárommilliót, januártól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erotikus bárban fotóztak le két szlovákiai magyar poltikust

Erotikus videofelvétel borzolja a kedélyeket Szlovákiában. Múlt héten megjelent az interneten egy… Tovább olvasom