Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

3,2 tonna húst foglaltak le a budapesti Lehel téri piacon

3,2 tonna húst koboztak el az állatorvosok csütörtök hajnali razziájuk során Budapesten a Lehel téri piacon - tájékoztatta az ellenőrzési akciót követően Hajós Ádám, fővárosi főállatorvos.
A Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője elmondta: Budapesten akciósorozat indult a nagy piacok ellenőrzésére annak érdekében, hogy kiszűrjék a fogyasztókra esetleg veszélyes húsárukat. Ennek az akciósorozatnak a részeként ellenőrizték csütörtök hajnalban nyolc állatorvossal a Lehel téri piacot.

Az ellenőrök lejárt minőségmegőrzési idejű húsokat, illetve olyan, fogyasztásra alkalmatlan hústermékeket kerestek, amelyek forgalomba hozataluk után veszélyeztethették volna az emberek egészségét. Az ellenőrzések során négy kiskereskedelmi cégnél találtak súlyos szabálytalanságokat. A cégeket a fővárosi főállatorvos nem kívánta megnevezni.

Az ellenőrzés eredményeként 3,2 tonna húst koboztak el, kiszabtak 5,5 millió forint állategészségügyi bírságot, továbbá 2,5 millió forint költségtérítésre is kötelezték a megbírságolt cégeket. Az állatorvosok elsősorban azt kifogásolták, hogy bizonyos vállalkozások engedély nélküli technológiai tevékenységet végeztek, például újrafagyasztottak húsokat.

Hajós Ádám példaként említette, hogy találtak olyan virslit, amelynek szavatossága ez év januárjában már lejárt, ám visszafagyasztották és vélelmezhetően ez év szilveszterkor ismét forgalomba kívánták volna hozni. Emellett volt olyan cég, amely pácolást is végeztetett, holott erre szintén nem volt megfelelő technológiai háttere és engedélye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyennek látja a kórházak sorsát?

Tovább olvasom