Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

3,5 milliárd bónuszt kapnak a köztisztviselők

A kormány 3,5 milliárd forint jutalom kifizetését engedélyezte a köztisztviselőknek, további nem nevesített összeg pedig a minisztériumok tisztségviselőinek jár – az erről szóló határozat a Határozatok Tárában jelent meg.
Az idei költségvetésben 3,5 milliárd forint szerepel központi teljesítményösztönzési és -értékelési keretként. Ezt most – a kormány döntése alapján – a központi államigazgatási szerveknél, azok területi és helyi szerveinél foglalkoztatott köztisztviselők, valamint a vezetői megbízással rendelkező politikai tanácsadók, főtanácsadók és szakállamtitkárok között lehet kiosztani, a maximális teljesítményjutalom 95 százalékáig. Az év közben kifizetett jutalmakat azonban le kell vonni a 95 százalékos arány szerinti összegből.

A Miniszterelnöki Hivatal, valamint a minisztériumok azon alkalmazottai, akik nem tartoznak az előbbi körbe, 3 havi illetményüknek megfelelő jutalomra jogosultak. Az össz-kormányzati projektben közreműködők jutalma viszont 6 havi illetményüknek felel meg.

A Miniszterelnöki Hivatal, valamint a minisztériumok igazgatási költségein belül szerepelnek a bér jellegű kiadások (ezek intézményenként néhány milliárd forintot tesznek ki). A költségvetési törvényben nem szerepel, de ezekből el kellett különítenie minden intézménynek bizonyos összeget jutalomra, amit csak a kormány engedélyével lehet kifizetni. A szóban forgó határozatában a kormány most engedélyezte a kifizetést.

Olvasóink írták

  • 2. Kolompár Rómeó 2007. november 19. 07:24
    „De nem elfelejteni azt, hogy nem a mezei, havi nettó 80-at kereső köztiszt kap jutalmat, hanem a fővárosi, amúgy a fizetésével arányban nem álló produkciót letevő főfőfőfő akárkik. Magyarul magukat jutalmazzák.”
  • 1. fogyaszto 2007. november 16. 16:03
    „Gazdasag padlon van ezek meg jutalmakat osztogatnak 3,5 milliardot de mire fel?jutalom akkor jar ha van mit megjutalmazni.ugy tunik gyurcsany alol nagyon szet akarnak szaladni a lovak meg kell oket etetni valamivel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek a budapesti melegfelvonulás megzavarói ellen

Vádat emelt az ügyészség hét ember ellen, akik még nyáron megdobálták a fővárosi melegfelvonulás… Tovább olvasom