Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

35 városőr állt munkába Dunaújvárosban

Rövid távú, négy hónapos közmunkaprogram keretében 35 városőr állt munkába Dunaújvárosban.
A Rendezett Dunaújvárosért feliratú mellényt viselő, igazolvánnyal rendelkező, mobiltelefonnal felszerelt városőrök a hétfőtől tartó felkészítés után szerdától járják az utcákat - mondta el a programot koordináló helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke kedden az MTI-nek.

Hosszú János tájékoztatása szerint a programban részt vevőket azok közül a bérpótló támogatásban részesülő - roma és nem roma - állástalanok közül választották ki, akik minden tekintetben megfelelnek a feladatnak, és erkölcsi bizonyítványuk van.

Közülük harmincan napi négyórás szolgálatot teljesítve járják a várost, öten pedig "beugróként" dolgoznak.

Létrehoztak egy - a kisebbségi önkormányzat által működtetett - diszpécserirodát is. A városőrök az ott dolgozóknak jelzik, ha bármilyen, a közrendet vagy közbiztonságot sértő dolgot - például illegális szemétlerakást, garázdaságot - tapasztalnak. A bejelentést a diszpécserek az intézkedésre illetékes hatóságnak továbbítják.

A programot a rendőrséggel, a városi önkormányzattal és a helyi munkaügyi központtal együttműködve dolgozta ki és valósította meg a kisebbségi önkormányzat. A 39 ezer forintos bérpótló juttatás öt százalékát az önkormányzat, 95 százalékát a munkaügyi kirendeltség finanszírozza, s a megvalósításhoz félmillió forinttal járult hozzá évi 2,5 millió forintos támogatásából a kisebbségi önkormányzat.

A foglalkoztatottak valamennyien szakmával, OKJ-s képzettséggel, iskolai végzettséggel rendelkeznek. Vannak köztük fiatalabbak és a munkaerőpiacon koruknál fogva hátrányos helyzetben levő ötven éven felüliek is - mondta el Hosszú János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

33 szalma- és 15 lucernabála égett Tiszaroffon

Többtucatnyi szalma- és lucernabálát gyújtottak fel ismeretlenek Tiszaroffon kedden. Tovább olvasom