Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

43 milliót sikkasztott a siójuti önkormányzat alkalmazottja

Éveken keresztül lopta az önkormányzat pénzét a siójuti önkormányzat egyik alkalmazottja. Becslések szerint 43 millió forintot sikkasztott el a pénzügyi ügyintéző.
1996 óta dolgozott a siójuti önkormányzatnál a 34 éves nő. Pénzügyi ügyintézőként ő utalt pénzt, számlákat írt, vezette a könyvelést. Papíron minden rendben volt az önkormányzatnál egészen addig, amíg a szomszédos településnek, a közös fenntartású óvoda és iskola működéséhez pénzt kellett volna átutalniuk. Kiderült: a kassza üres.

"Csodálkoztunk is, hogy megtörténhetett a sikkasztás, mert kétszer is megbíztunk egy külsős céget azzal, hogy vizsgálják át az önkormányzat könyvelését. Ők mindent rendben találtak, és ezt le is írták" - mondta el Viszló Ferenc, önkormányzati képviselő, az előző ciklus alpolgármestere.

Az ügyintéző azonnal elismerte, hogy évek alatt ő sikkasztotta el a pénzt: becslések szerint 43 millió forintot úgy, hogy az önkormányzat éves költségvetése csaknem 50 millió forint. A hivatalnokot sikkasztás miatt feljelentették, de a nyomozás ideje alatt szabadlábon van. Az ügyintéző elköltözött már a településről, Budapesten él, most egy multinacionális cég pénzügyi osztályán dolgozik.

Olvasóink írták

 • 10. wt 2008. május 19. 09:37
  „Bingo!!
  Mintha választhatnánk ilyen téren... :)”
 • 9. Csuda 2008. május 18. 21:52
  „Komoly ellenőrzés lehetett! Hiába egy polgármester sem érthet mindenhez. A közpénzek elköltéséhez viszont kiválóan ért.”
 • 8. Bingo 2008. május 18. 12:29
  „Megérdemlik az adófizetők, mert eltűrik, hogy ilyen csalókat és köztörvényes bűnözőket pénzelnek adóforintjaikon!”
 • 7. Átlagember 2008. május 18. 11:17
  „Az önkormányzatokat az Állami Számvevőszék ellenőrzi. Körül kellene nézni az ÁSZ házatáján!”
 • 6. matriné 2008. május 18. 10:28
  „Szerintem oktatóként fogják alkalmazni, hisz ebbe az országban az a menő, ha a közpénzt okosan hogyan kell elsíbolni! Vajon itt is az irigység volt ami kiváltotta a lebukást? Vajon kik osztoztak a 43.millión? Az is igaz, hogy ebben az országban nem nagyon szokták a pénz útját vizsgálni, követni! Az már nagy munka, mert az sokszor olyan helyekre viheti a nyomotzást ahol " túl meleg van"és megégetnék a kezüket! No meg minden nyomozónak nem kerűl sí-maszk? Ne hogy felismerjék a "Rokonok"! Inkább liberót kötnek és behúzzák fülük farkuk!, Naná. hogy az ilyen ügyes sikkasztók nem a börtön a sorsuk ebben a társadalomban, hisz a hasonszőrüek közt tisztelet övezi!”
 • 5. Ciki 2008. május 18. 08:28
  „"S jó juti"-t kapott a siójuti önkormányzat alkalmazottja.
  A közbeszerzésekre elköltött pénzek 50%-át nem a közbeszerzés tárgyára fordítják, hanem magánszemélyek zsebében landol.”
 • 4. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 17. 23:47
  „Csoda hogy eladósodott az ország! Ellenőrzés nincs, a közbeszerzési pályázatok is ezért kerülnek sokba. A pályázati pénzekből még a kenőpénzek kifizetésére is futja, csak a mutyizást és a korrupciót segítik.”
 • 3. A TÖRVÉNY MENTESEKNEK! 2008. május 17. 22:15
  „Halandókat fenyegetnek végrehajtóval 10-20ezerért!!!!!!!vagy elmaradt részletért!!!Ezek meg lopnak csalnak milliókat,röhelyes büntetésekért!!!Szoros elszámolás 1996-óta nem hiányoztak a milliók!!??Ez egy kitudódott eset de mennyi van még? MI MEHET FELJEBB?HU-HU-HU!!Én meg nyomom 3műszakba mint az állat és levonnak mindent!!HAJRÁ MAGYARORSZÁG!DÜBÖRÖG A GAZDASÁG!!!”
 • 2. maci52 2008. május 17. 21:14
  „Ekkéne Veres helyett.!!”
 • 1. miracle 2008. május 17. 20:45
  „Annak a külsős cégnek miért nem lehet leírni a nevét, amelyik semmit nem vett észre?
  Hogy addig is megbízza őket más is, tök fölöslegesen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt egy motorcsónakos férfi a Balatonban

Elmulasztotta testére rögzíteni az úgynevezett "bukóslusszt" az a férfi, aki Zánka közelében kiesett… Tovább olvasom