Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

4,5 milliárd forintba fog kerülni a népszavazás

4,5 milliárd forintot különít el a kormány a Fidesz és a KDNP által kezdeményezett népszavazás lebonyolítására - jelentette be szerdán a kormányszóvivő. Arról, hogy a jövő évi büdzsén belül pontosan honnan csoportosítják majd át az összeget, még nincs döntés.
Daróczi Dávid elmondta: a legnagyobb tételt - 2,5 milliárd forint - a szavazatszámláló bizottságok munkájának biztosítása, és a szavazókörök dologi-technikai feltételeinek megteremtése jelenti. Ez az összeg fedezi többek között a hirdetmények, tájékoztatók, névjegyzék gyártását, az értesítők postázását, valamint a választási irodák kiadásait.

További 1,3 milliárd forintba kerül a szavazólapok gyártása, és a rendszer üzemeltetése - mondta Daróczi Dávid. A személyes adatok biztonsága ezen kívül azt indokolja, hogy 584 millió forintot költsön a kormány az elavult szerverek cseréjére.

A korszerű eszközöket a névjegyzékek és értesítők elkészítése során veszik majd igénybe a jövőben, mára ugyanis elavult a 2001-ben beszerzett szervercsalád, amin már 6 éve kezelik a személyiadat- és lakcímnyilvántartást. A kormányszóvivő hozzátette: a külföldön tartózkodó állampolgároknak is lesz lehetőségük szavazni, ők a szokásos módon, a külképviseleteken tudják leadni voksukat.

A külképviseleti szavazás lebonyolításához külön beruházás nem szükséges, csupán a meglévő eszközök karbantartása és a hálózat üzemeltetése jelent költséget. Erre 130 millió forintot biztosít a kormány.

Olvasóink írták

 • 13. nyugdíjas 2007. december 13. 08:29
  „Tisztelt ´8. Közepes´!

  Az ország nincs "sz...-ban". A 1sz...-ban´ levés csak ´porhintés´ az adók, az illetékek, a járulékok emelésének igazolására. Kormányzati-negyed, 4-es metró, tűzijáték, korcsolyapálya, jutalmazások, ... és még sorolhatnám azokat az állami kiadásokat, amelyek ´felemésztik´ a százmilliárdokat. Ha pl. a családi költségvetésem sz...-ban volna, nem kezdenék új házat építeni, nem költenék tűzijátékra, korcsolyapályát sem építenék, valószínűleg nem volna kedven ´ünnepelni´ orrba-szájba...mert nem telne rá. Úgy érzem csak ´Mi´ adó-, illeték- és járulékfizetők vagyunk sz...-ban, és abban is maradunk, mert ahogy Hofi mondta...´hagyd.., ne kergesd el...éhesebbek jönnek´.”
 • 12. hahaha 2007. december 13. 06:00
  „4,5 milliárd gy f vagyona. Fizesse be ő az államkasszába, úgyis jókor volt jó helyen, vagyis nem gebedt bele a munkába, potyán jutott a vagyonához. Az ő hazudozásai miatt kell a népszavazás, szegénysorba juttatta a magyar népet. Ámítja tovább a szavazőit, pár százalék még követi a vezírt, de majd elfogynak...
  Szili Kati a legértelmesebb azon az oldalon, várom, mikor teszi el gy f az élről...Én fogok népszavazni”
 • 11. triatlonos 2007. december 12. 23:53
  „Mivel kb. 8 millió szavazó van, ezért egy szavazólap csak kb. 160 ft-ba kerül -Apuci 72 ilyen késő este a matek már egy kicsit nehéz- de ott van Rytkó Emilia bére, ami viszont tétel! Azt folyamatosan kell fizetni, és csak ritkán hálálja meg. Mivel az ember természetes igénye, hogy szeret a győztes csapathoz tartozni, az utóbbi időben teljesen elbizonytalanodtam. Mert régen amikor a Hazafias Népfront Jelöltjeire szavaztam, az mindig bejött! Most meg akárkire szavazok, mindig a másik nyer! Jó lenne valamilyen biztos tipp, de az a baj, hogy az egyik 19, a másik pedig 1 hiján 20!”
 • 10. Apuci 72 2007. december 12. 22:32
  „1.3 milliárd a szavazólapok gyártása, akkor egy darab kb 2.000.-magyar forint? Miből lesz ? Aranyozott fémlemezekből?”
 • 9. Noir 2007. december 12. 22:17
  „Higsz:Bocs, három párt, az MDF ellenezte a népszavazást. egyébként tényleg nem ez a legnagyobb pazarlás ami tetten érhető az állami szférában. Más kérdés hogy ez a népszavazás tök fölösleges, a Fidesz nem tudja vele megbuktatni a kormányt és az intézkedéseket sem. Max más cimszó alatt meghozzák. Legalább a Fidesz jól járt, frissitette az adatbázisát, meg közvéleménykutatott egyet, ez úton is gratulálnék nekik.”
 • 8. Közepes 2007. december 12. 20:41
  „Hát igen. Ilyenre van pénz. Fizesse ki a FIDESZ a saját kasszájából ha annyira ragaszkodik hozzá. Nem kellene a felesleges népszavazás! Az ország így is sz...-ba van! Nem kellene mégnagyobba taszítani.”
 • 7. porter 2007. december 12. 20:37
  „Remélem, akik álírták azokat a bizonyos íveket most boldogak! Mit nekünk 4,5 milliárd! Igaz, így bizosak lehetnek benne hová kerül a pénzünk. Ki az ablakon...”
 • 6. triatlonos 2007. december 12. 20:37
  „Ez a pénz kb. akkora nagyságrend, mint amennyit a kormány költ arra a kampányra, amiben azt hirdeti, hogy minden rendben van, aggodalomra semmi ok, még egy ideig rosszabb lesz, de majd eljön a kánaán!”
 • 5. Fiatal 2007. december 12. 20:18
  „Feleslegesen dobunk ki az ablakon 4,5 milliárd Forintot.Ugysem törlik el sem a vizitdíjat,sem a tandíjt.És ha mégis megtennék,azt a pénzkiesést kamatostul behajtják rajtunk...”
 • 4. Jazz8 2007. december 12. 19:31
  „Erre van pénz?”
 • 3. higsz 2007. december 12. 18:49
  „Jav :a (kormány)helyett .A négy párt”
 • 2. higsz 2007. december 12. 18:45
  „Nyugdijas jól beszélt!Ezt a barom országott. Nem erről kénne a népszavazzás tartani , hanem a fizetés rendezéséről . ezt a pénzt oda kéll adni az embereknek,könnyebb legyen kifizetni a vízitdijat.
  A négy arisztokrata kormány addig ossza a népett amig ki nem fogy a tej a cumisüvegből.vagyis még több csoró lesz .”
 • 1. nyugdíjas 2007. december 12. 18:12
  „Gazdag ország vagyunk, van itt pénz...., mit sírunk mint a ´fürdőskurvák´...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januártól börtön járhat a zaklatásért

Janártól akár egy év szabadságvesztést is kaphat az, aki rendszeresen háborgat másokat és két évet… Tovább olvasom