Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

4 milliárd 470 milió forint népszavazásra

4 milliárd 470 milió forintot különített el a kormány a vizítdíjról, kórházi napidíjról és tandíjról szóló, március 9-re kiírt népszavazásra.
A választópolgárok február 22-ig kapnak értesítést arról, hogy szerepelnek-e a névjegyzékben. Az előző alkalmakhoz képest idén az a változás, hogy aki kimaradt a névjegyzékből, és határidőn belül nem emel ellene kifogást, az a szavazás napján már nem kérheti, hogy vegyék fel a listára.

A kormány 4 milliárd 470 millió forintot különített el a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló ügydöntő népszavazásra, amelyet március 9-re, vasárnapra írt ki Sólyom László köztársasági elnök. Ebből az összegből csaknem 2 milliárd forintot fordít a helyi, települési feladatokra az Országos Választási Iroda. Ebben benne van a szavazatkörök és a feltételek kialakítása, valamint a szavazatszámláló bizottságok díjazása. A külképviseleti kiadásokra körülbelül 400 millió forintot fordítanak, míg a fennmaradó nagyjából 2 milliárd forint a központi kiadásokat fedezi. Ezt a pénzt zömmel közbeszerzéssel költik el, a pályáztatás már zajlik, és az eredményeket a korábbi évekhez hasonlóan az interneten nyilvánosságra fogják hozni - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Rytkó Emília, az országos Választási Iroda (OVI) vezetője.

Az OVI már december 12-én elkezdte a felkészülést a népszavazásra, és jól állnak a munkával - mondta az irodavezető. A választópolgárok február 22-ig kapnak értesítést arról, hogy melyik szavazókörben adhatják le a voksaikat, illetve, hogy szerepelnek-e a névjegyzékben. Az előző alkalmakhoz képest idén az a változás, hogy aki kimaradt a névjegyzékből, és határidőn belül nem emel ellene kifogást, az a szavazás napján már nem kérheti, hogy vegyék fel a listára.

Azt is február 22-ig kell kérni, ha valaki külföldön kíván voksolni, utána azonban erre már nem lesz lehetőség. Ha valaki belföldön, de másik településen akar szavazni, akkor ezúttal is kérhet igazolást a település szerinti jegyzőtől. Erre a népszavazás előtti pénteken, vagyis március 7-én, délig van lehetőség.

Olvasóink írták

 • 5. Tünde 2008. január 24. 16:14
  „Ezt a pénzt inkább a rászorulóknak kellene adni! Olyan beteg embereknek, pici gyerekeknek, akiknek a kezelése túl sok pénzbe kerül!”
 • 4. Fernando Torres 2008. január 23. 21:34
  „A nagy,hazug hadvezér kommunikátor kártékony ténykedése vajon mennyibe került az országnak? és a szdsz tevékenysége mennyi pénzbeli kárt okozhatott?gyanítom ez 5 milliárd ahhoz képest nevetséges összeg!”
 • 3. bocs 2008. január 23. 20:19
  „Úristen! Már megint ablakon kidobott pénz, ami úszik az élet tengere felé. Kérdés, vajon oda ér.......?”
 • 2. Cseter János 2008. január 23. 18:51
  „Van akiktől elzsebelik!Ez nem bűn! Ez Magyarország! Majd ha a polgárok lopnának az államunk vezetésétől, haszontalan dolgokra, vagy ép a megélhetéseikre, akkor aztán lenne fogmegek úszitása!”
 • 1. lelketlen 2008. január 23. 17:10
  „csak.mikor lesz a következő.már alig várom.úgy tűnik ez a nagy gazdagság ártalmas a józan gondolkodásra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány mindent megtesz a népszavazás megrendezéséért

A kormány tiszteletben tartja Sólyom László köztársasági elnök döntését, amelynek értelmében március… Tovább olvasom